Alavus: Isäntäperheeksi Kirkkomännikön koulun saksalaiselle vapaaehtoiselle

Helmikuussa Kirkkomännikön kouluun Alavudelle saapui Saksasta vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Nele. Haemme nyt hänelle isäntäperhettä. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Vapaaehtoisjakso Kirkkomännikön koulussa kestää vuoden ja sen tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Nele osallistuu Internationalen Jugendfreiwilligendienst -vapaaehtoisohjelmaan.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

”Hei! Olen Nele, 19-vuotias vapaaehtoistyöntekijä Saksasta. Matkustin Suomeen helmikuun alussa ja nyt työskentelen vapaaehtoisena Kirkkomännikön koulussa. Pidän tosi paljon vapaaehtoistehtävistäni. Puhun äidinkielenäni saksaa ja osaan englantia hyvin. Vapaa-ajallani tykkään harrastaa liikuntaa, esimerkiksi pelata koripalloa ja hölkätä. Kun haluan rentoutua, käyn kävelyllä tai joogaan. Pidän myös piirtämisestä ja maalaamisesta sekä matkailusta. Rakastan koiria. Kun vartuin, kodissamme oli kolme koiraa, joten koirat ovat aina olleet iso osa elämääni. Pidän myös muista eläimistä. Vapaaehtoisvuoteni aikana haluaisin oppia uudesta kulttuurista, saada uutta osaamista sekä parantaa kielitaitoani. Toivon mukavaa jaksoa Suomessa. :)”

Etsimme Nelelle isäntäperhettä ensisijaisesti ajalle 4/2021–2/2022 (10 kk), mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja isäntäperheiden kokemuksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot: Järjestösihteeri Mari Takalo, hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888

Miten korona-aika vaikuttaa isäntäperhetoimintaan?

Vapaaehtoisten ja isäntäperheiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Vapaaehtoistyöntekijämme käyvät Suomeen saapuessaan koronatestissä ja noudattavat tarvittavia karanteenijärjestelyjä. Tarvittaessa vapaaehtoinen voi viettää karanteeniaikansa muualla kuin isäntäperheensä luona.

Tiedotamme vapaaehtoisille korona-ajan suosituksista ja rajoituksista Suomessa ennen heidän saapumistaan Suomeen sekä vapaaehtoisjakson kuluessa. Kannustamme isäntäperheitä ja vapaaehtoisia sopimaan heti yhteiselon alussa käytännöistä koronatilanteeseen liittyen. Lisäksi ohjeistamme vapaaehtoisia ja heidän vapaaehtoistyöpaikkojaan keskustelemaan työpaikan käytännöistä. Vapaaehtoistyöntekijämme noudattavat vapaaehtoistyöpaikkojensa mahdollisia etätyösuosituksia. Vapaaehtoisilla on sairausvakuutus, joka kattaa sairastumisen koronaan.

Niin isäntäperheet kuin vapaaehtoiset voivat kääntyä kaikissa koronaan liittyvissä mahdollisissa huolissaan Maailmanvaihdon puoleen. Aikoina, joina koronatilanne rajoittaa tapaamisia kodin ulkopuolella, vapaaehtoisen ja isäntäperheen saattaa tulla vietettyä aikaa enemmän yhdessä, vaikkapa kokkailtua yhdessä maailman makuja tai käytyä kävelyillä.