Alavus: Maaliskuussa isäntäperheeksi paikallisten koulujen vapaaehtoiselle

Viime elokuussa Alavuden yläkoulu ja Sulkavan koulu vastaanottivat vuodeksi arjen avukseen nuoren vapaaehtoistyöntekijän Saksasta, Lukaksen, jolle Maailmanvaihto etsii nyt Alavudelta isäntäperhettä vapaaehtoisjakson loppuosaan.

Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta. 18-vuotias Lukas viipyy Suomessa ensi elokuun puoliväliin. Haussa on perhe, joka voisi majoittaa Lukasta maaliskuun puolivälistä alkaen elokuun puoliväliin saakka (5 kk).

Olisiko kodissasi sijaa nuorelle vapaaehtoiselle? Ulkomaalaisen vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja kulttuuriin ja jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.

Lukas

  • 18-vuotias nuori mies Saksasta
  • työskentelee vapaaehtoisena Alavuden yläkoulussa ja Sulkavan koulussa 8/2018–8/2019
  • tarvitsee isäntäperheen 3/2019–8/2019
  • puhuu äidinkielenään saksaa ja osaa englantia melko hyvin
  • harrastaa lento- ja koripalloa sekä parkouria
  • innostunut treenaamaan suomea ja oppimaan paikallisesta kulttuuriympäristöstä

Kiinnostuitko? Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta.Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888