Helsinki: Elokuussa isäntäperheeksi Lyhty ry:n italialaiselle vapaaehtoiselle

Ensi elokuussa Helsinkiin saapuu vapaaehtoistyöhön vuodeksi nuori Italiasta, Miriana, jolle Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä.

Miriana työskentelee vapaaehtoisena kehitysvammaisille työpajatoimintaa sekä asumispalveluja tarjoavassa Lyhty ry:ssä. Hän avustaa Lyhdyn tekstiilityöpaja Luovillassa Alppilassa. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta.

Olisiko kodissasi sijaa nuorelle vapaaehtoiselle? Ulkomaalaisen vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Oma huone ei ole vaatimus, mutta nuorelle tulee olla kodissa jokin oma paikka. Haussa on ensisijaisesti perhe, joka voi tarjota Mirianalle kodin koko vapaaehtoisjakson ajaksi, mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen.

Miriana

  • 18-vuotias nuori nainen Italiasta
  • vapaaehtoistyössä Lyhty ry:n tekstiilityöpaja Luovillassa Helsingissä 8/2019-8/2020
  • äidinkieli italia ja puhuu myös englantia
  • kiinnostunut taiteesta
  • odottaa vapaaehtoisjaksoltaan tutustumista paikalliseen kulttuuriympäristöön ja maisemiin

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Lähetämme nuoria aikuisia Suomesta pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanotamme ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.

Kiinnostuitko?

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888