Helsinki: Elokuussa isäntäperheeksi Lyhty ry:n saksalaiselle vapaaehtoiselle

Ensi elokuussa Helsinkiin saapuu vapaaehtoistyöhön vuodeksi nuori Saksasta, Markus, jolle Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä.

Markus työskentelee vapaaehtoisena kehitysvammaisille työpajatoimintaa sekä asumispalveluja tarjoavassa Lyhty ry:ssä. Hän avustaa Lyhdyn Lato-ulkotyöpajassa sekä asumispalveluissa. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta.

Olisiko kodissasi sijaa nuorelle vapaaehtoiselle? Ulkomaalaisen vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Haussa on ensisijaisesti perhe, joka voi tarjota Markukselle kodin koko vapaaehtoisjakson ajaksi, mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen.

Markus

  • 17-vuotias nuori mies Saksasta
  • vapaaehtoistyössä Helsingissä Lyhty ry:ssä vuoden (8/2019–8/2020)
  • äidinkieli saksa, puhuu englantia sujuvasti ja espanjaa hyvin, osaa lisäksi hieman ranskaa
  • harrastaa kalliokiipeilyä ja pianonsoittoa, pitää myös mm. musiikin kuuntelemisesta sekä tietokonepeleistä
  • odottaa pääsevänsä tutustumaan uusiin ihmisiin ja paikalliseen kulttuuriin sekä oppimaan suomen kieltä

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyö-hön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.

Kiinnostuitko?

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888