Kotkan Englanninkieliseen leikkikouluun vapaaehtoinen Japanista – haussa isäntäperhe vuoden 2025 alusta

Haluaisitko

  • avartaa maailmankuvaasi ja harjoittaa kielitaitoasi
  • tukea vapaaehtoisyhteistyötä kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi
  • saada uuden ystävän

Ryhdy isäntäperheeksi! Elokuussa 2024 Kotkan Englanninkielinen leikkikoulu (https://www.kotkansam.com) vastaanottaa nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon kautta vuodeksi (8/2024–8/2025) nuoren ulkomailta International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöhön. Leikkikouluun saapuu vapaaehtoiseksi Chiko Japanista.

HUOM! Chikolle on jo löytynyt isäntäperhe vuoden 2024 loppuun asti, mutta etsimme edelleen perhettä Chikon vapaaehtoisjakson loppuajalle.

Tule mukaan tukemaan isäntäperheenä Kotkan Englanninkielisen leikkikoulun ja vapaaehtoisen yhteistyötä. Päiväkodin tavoitteena on tavanomaisen varhaiskasvatustyön lisäksi ohjata lapsia kansainvälisyyteen ja vieraan kielen omaksumiseen alle kouluikäisenä.

Aika nuoren vapaaehtoisen isäntäperheenä on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotosalla, harjoittaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uusista näkökulmista. Toivomme, että vapaaehtoinen voi viipyä isäntäperheessä vähintään kolme kuukautta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.

Chiko

Hei, olen Chiko! Täytän elokuussa 19 vuotta. Hain vapaaehtoistyöhön Suomeen, sillä rakastan Suomea! Pidän suomalaisesta kulttuurista, ruoasta ja säästä. Haluan oppia paljon Suomesta ja nähdä revontulia. Osaan keskustella englanniksi päivittäisistä asioista, mutta harjoittelen yhä kieltä. Harrastan leipomista – leivon usein keksejä – ja virkkaamista. Tulevan isäntäperheeni kanssa olisi mukavaa kokata suomalaista ruokaa, leipoa, käydä yhdessä ostoksilla ja kahvilla sekä pitää juttutuokioita!

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi täyttämällä isäntäperhelomake. Lomakkeen lähettäminen on ensiaskel isäntäperheeksi ryhtymisessä, mutta se ei vielä sido mihinkään. Kun olemme vastaanottaneet lomakkeen, otamme yhteyttä – jutellaan sitten lisää.

 

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue lisää isäntäperhetoiminnasta.
Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888 (myös WhatsApp)

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

Lue myös