Ensi elokuussa Ghanaan ICYE-vapaaehtoistyöhön – hae nyt!

Ensi syksyn suunnitelmat avoinna? Haluaisitko työskennellä vapaaehtoisena kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi? Innostavatko tehtävät lasten tai nuorten parissa? Halaisitko tutustua Ghanaan?

Hae  ICYE-vapaaehtoistyöhön Ghanaan puoleksi vuodeksi tai vuodeksi! ICYE-vapaaehtoisena pääset tutustumaan paikalliseen elämään pintaa syvemmältä.  Osallistujat työskentelevät Ghanssa etenkin kouluissa, mutta myös esim. terveysklinikalla. Tarkemmin Ghanan vapaaehtoistyöpaikoista voit lukea kansainvälisen ICYE-verkoston hakukoneesta.

ICYE-vapaaehtoisena pääset mukaan rakentamaan kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Valmistautuminen lähtöön alkaa lähtövalmennuksella, jossa käsitellään mm. uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumista, vapaaehtoisen roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Suomessa lähtijöitä valmentaa Maailmanvaihto ja Ghanassa heitä tukee ICYE Ghana.

Osallistujan on tärkeää olla motivoitunut kansainväliseen vapaaehtoistyöhön ja kiinnostunut tutustumaan erilaisiin elämäntapoihin sekä osata englantia. Lisäksi vapaaehtoistyössä maailmalla tarvitaan sopeutumiskykyä, joustavuutta ja avoimuutta. Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa valmennuksen ohella mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.

Hae nyt, viimeinen päivä vastaaanottaa hakemuksia on 22.5.2019.

Tutustu ohjelmatietoihin
Hakuohjeet ja -lomake

Puolivuotinen opetti paljon niin itsestä kuin ympäröivästä maailmasta. Uuteen kulttuuriin tutustuminen onnistuu kaikkein parhaiten olemalla osa sitä jonkin aikaa. Samalla sopeutumisprosessi laittaa kasvotusten omien tottumusten ja arvojen kanssa. Miksi toimin näin ja joku muu toimii toisin? Entä mistä arvoistani en ole valmis luopumaan?

Ghana on todella eläväinen ja kaunis maa, ja kaikkien äänien, värien ja ihmisten ulospäinsuuntautuneisuuden keskellä välillä ärsytti kaikki ja toisaalta samat asiat olivat toisena päivänä kaikista parhaita. Lopulta kävi juuri niin kuin host-isäni Ghanassa sanoi: ’Kun sä tuut kerran Ghanaan niin sen jälkeen sä haluat tulla aina takaisin.’ Kuva on kotikulmiltani Accrasta.”

– Laura Partanen

Lisää ICYE-vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia Ghanasta