Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hae viimeistään 1.2.2019!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko työskennellä vapaaehtoisena puoli vuotta tai vuoden? Olisiko elo–syyskuu 2019 sopiva aika lähteä matkaan?

Hae osallistujaksi ICYE-vapaaehtoisohjelmaan (International Cultural Youth Exchange) Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Costa Ricaan, Ghanaan, Hondurasiin, Indonesiaan (vain 6 kk), Intiaan, Japaniin (vain 6 kk), Keniaan, Marokkoon, Meksikoon, Nigeriaan, Taiwaniin, Ugandaan, Uuteen-Seelantiin tai Vietnamiin.

Vapaaehtoisia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle – esim. kouluihin ja katulasten tukikeskuksiin – mutta myös mm. vammaistyö- ja ympäristöalalle. Lähde vapaaehtoiseksi esim. vammaisten nuorten tukikeskukseen Bolivian Cochabambaan tai vanhainkotiin Kenian Nairobiin. Pääset syventymään paikalliselämään ja harjoittamaan kielitaitoasi.

Valmistautuminen lähtöön alkaa toukokuussa lähtövalmennusleirillä, jolla käsitellään mm. uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumista, vapaaehtoisen roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Suomessa lähtijöitä valmentaa Suomen ICYE-järjestö eli Maailmanvaihto ry ja kussakin kohdemaassa heitä tukee paikallinen ICYE-järjestö.

Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta, kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava monissa maissa. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa valmennusten ohella mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.

Haku päättyy 1.2.2019. Hakijat haastatellaan valintapäivässä Helsingissä 9.2.2019.

”Vapaaehtoisvuoteni mahtavat ihmiset ja kokemukset opettivat ja antoivat perspektiiviä katsoa asioita eri kannoilta.” – Sanna Ojaniemi, ICYE-vapaaehtoistyössä lasten ja nuorten toimintakeskuksessa Brasiliassa

Ohjelmatiedot
Hakuohjeet ja -lomake
Osallistujien kokemuksia

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.