Vielä ehdit hakea ICYE-vapaaehtoistyöhön, muutos lähtövalmennukseen

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko viettää vapaaehtoisena vähintään puoli vuotta? Olisiko ensi elo–syyskuu sopiva aika lähteä matkaan? Vielä ehdit hakea ICYE-vapaaehtoistyöhön!

Paikkoja on avoinna Etelä-Afrikkaan, Ghanaan, Hondurasiin, Indonesiaan, Keniaan, Marokkoon, Taiwaniin, Ugandaan, Vietnamiin ja Yhdysvaltoihin.

ICYE-vapaaehtoistyötä tehdään eniten lasten ja nuorten parissa kasvatus- ja sosiaalialalla, mutta myös mm. vanhainkodeissa sekä kulttuuri-, ympäristönsuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöissä. Tutustu vapaaehtoistyöpaikkoihin hakukoneessa (icye.org). Vapaaehtoisjaksoilla rakennetaan kulttuurien välistä ymmärrystä ruohonjuuritasolla.

Kun sukellat vapaaehtoisena paikalliseen arkeen ja kulttuuriin, saat uusia näkökulmia ja taitoja ja solmit kansainvälisiä ystävyyksiä. Vapaahtoistyöhön voi hakea 6 tai 12 kuukaudeksi. Haasta itsesi oppimaan maailmalla! Alaikäraja osallistumiseen on 18 vuotta, yläikäraja puolestaan on joustava useimmissa kohdemaissa.

Vapaaehtoisten lähtövalmennusleirin ajankohta ja paikka ovat muuttuneet koronavirustilanteen vuoksi. Vapaaehtoiset valmentautuvat lähtöön 10.–12.7.2020 Maailmanvaihdon toimistolla Helsingissä. Yhdessä tarkastellaan mm. vapaaehtoistyöntekijän roolia, terveys- ja turvallisuusasioita sekä kansainvälisen vapaaehtoistyön eettisiä kysymyksiä.

Kaikilta ICYE-vapaaehtoisilta odotetaan kiinnostusta erilaisia kulttuureja kohtaan, motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön sekä englannin kielen taitoa, minkä ohella jotkut vapaaehtoistyöpaikoista edellyttävät osallistujilta tiettyä osaamista. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla osallistujat saavat mm. ylläpidon, valmennusta, kielikurssin sekä vakuutuksen. Maailmanvaihto (Suomen ICYE-järjestö) valmentaa ja tukee osallistujia Suomessa ennen lähtöä ja paluun jälkeen, ja kussakin kohdemaassa heitä tukee paikallinen ICYE-järjestö.

Avoimet paikat ensi elo–syyskuun lähtöön täytetään hakujärjestyksessä sopivien hakijoiden löydyttyä (ja viimeinen päivä vastaanottaa hakemuksia on 14.4.2020) – tutustu siis pian lisätietoihin, jos etsit uusia tuulia tähän vuoteen, esimerkiksi vaihtoehtoja välivuoden viettoon.

Ohjelmatiedot
Hakuohjeet ja -lomake
ICYE-vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia
Laatukriteerit

”Vuodessa ehtii alkaa elää arkea ulkomailla, sinne ehtii asettautua. Ehtii oppia ymmärtämään, miksi ympäristössä toimitaan tietyin tavoin, pääsee tarpeeksi syvälle.” – Aura Lehikoinen, Vietnam

”Seuraan nykyään maailmanpolitiikkaa ja uutisia Costa Ricasta laajemmasta näkökulmasta kuin ennen vapaaehtoisvuottani. Espanjan kielen taidosta on ollut hyötyä Suomessakin, ja koen, että kykyni kohdata eritaustaisia ihmisiä parantui vapaaehtoiskokemukseni kautta.” – Vilma Nihti, Costa Rica

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Lähetämme nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanotamme ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.