Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön ulkomaille – hae viimeistään 31.10.2019 ICYE-ohjelmaan!

Mietteissä vapaaehtoisjakso maailmalla? Lähde ensi elo–syyskuussa 6 tai 12 kuukaudeksi ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan!

Tule mukaan rakentamaan kulttuurien välistä ymmärrystä ja rauhaa kansainvälisen vapaaehtoistyön kautta!

”Vapaaehtoistyöjaksoni oli todella antoisa ja upea kokemus, joka kasvatti niin ammatillisia valmiuksiani kuin ymmärrystäni maailmasta ja sen kulttuureista.” – Anu Molarius, Bolivia

”Vuodessa ehtii alkaa elää arkea ulkomailla, sinne ehtii asettautua. Ehtii oppia ymmärtämään, miksi ympäristössä toimitaan tietyin tavoin, pääsee tarpeeksi syvälle.” – Aura Lehikoinen, Vietnam

Kun sukellat vapaaehtoisena paikalliseen arkeen ja kulttuuriin, saat roppakaupalla uusia kokemuksia ja näkökulmia ja solmit kansainvälisiä ystävyyksiä. Kohdemaat ovat Argentiina, Bolivia, Brasilia, Costa Rica, Ecuador, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Ghana, Honduras, Indonesia (vain 6 kk), Intia, Japani (vain 6 kk), Kenia, Kolumbia, Marokko, Meksiko, Mosambik, Nepal, Nigeria, Taiwan, Uganda, Uusi-Seelanti ja Vietnam.

Suuntaa vapaaehtoiseksi esim. vammaisten nuorten musiikkioppilaitokseen Ecuadoriin tai päiväkotiin Japaniin! ICYE-vapaaehtoistyötä tehdään eniten lasten ja nuorten parissa, mutta myös mm. vanhainkodeissa sekä kulttuuri-, ympäristönsuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöissä.

Ensimmäinen haku elo–syyskuun 2020 lähtöön päättyy 31.10.2019 ja toinen 31.1.2020. Toisessa haussa ovat mukana kohdemaat, joihin jää avoimia paikkoja ensimmäisestä hausta.

Näin mukaan

Hae International Cultural Youth Exchange -ohjelmaan Maailmanvaihdon (Suomen ICYE) kautta. Maailmanvaihto valmentaa ja tukee maailmalle lähtijöitä. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla saat valmennuksen ohella mm. ylläpidon sekä vakuutuksen. Ensiaskel on lähettää hakemus. Kaikki hakemuksen lähettäneet kutsutaan haastatteluun. Hakijoille järjestetään yhteinen valintapäivä Helsingissä 9.11.2019.

Hakuohjeet ja -lomake
Ohjelmatiedot ja kohdemaat
ICYE-vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.