Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön Eurooppaa etäämmälle – hae 31.1.2020 mennessä!

Mietteissä vapaaehtoisjakso maailmalla? Lähde ensi elo–syyskuussa 6 tai 12 kuukaudeksi ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan!

Elo–syyskuun 2020 kohdemaat ovat Argentiina, Bolivia, Brasilia, Costa Rica, Ecuador, Etelä-Afrikka, Ghana, Honduras, Indonesia (vain 6 kk), Intia, Japani (vain 6 kk), Kenia, Kolumbia, Marokko, Mosambik, Nepal, Nigeria, Taiwan, Uganda, Uusi-Seelanti ja Vietnam.

Tule mukaan rakentamaan kulttuurien välistä ymmärrystä vapaaehtoisyhteistyön kautta! Suuntaa vapaaehtoiseksi esim. vammaisten nuorten musiikkioppilaitokseen Ecuadoriin tai päiväkotiin Japaniin. ICYE-vapaaehtoistyötä tehdään eniten lasten ja nuorten parissa, mutta myös mm. vanhainkodeissa sekä kulttuuri-, ympäristönsuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöissä. Tutustu vapaaehtoistyöpaikkoihin hakukoneessa (icye.org).

Kun sukellat vapaaehtoisena paikalliseen arkeen ja kulttuuriin, saat uusia kokemuksia ja näkökulmia ja solmit kansainvälisiä ystävyyksiä. Haasta itsesi oppimaan maailmalla! Alaikäraja osallistumiseen on 18 vuotta, yläikäraja puolestaan on joustava useimmissa kohdemaissa. Lähde vaikka välivuodeksi – aiempaa koulutus- tai työtaustaa ei vaadita. Jos sinulle toisaalta on kertynyt kokemusta esimerkiksi kasvatus- tai terveydenhoitoalalta, voit päästä hyödyntämään osaamistasi.

Maailmanvaihto (Suomen ICYE-järjestö) valmentaa ja tukee osallistujia Suomessa ennen lähtöä ja paluun jälkeen, ja kussakin kohdemaassa heitä tukee paikallinen ICYE-järjestö. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla osallistujat saavat valmennuksen ohella mm. ylläpidon sekä vakuutuksen.

Hae elo–syyskuun 2020 lähtöön viimeistään 31.1.2020. Samassa haussa voi hakea myös tammi–helmikuun 2021 lähtöön. Hakijoille järjestetään valintapäivä Helsingissä 8.2.2020.

Ohjelmatiedot
Hakuohjeet ja -lomake
ICYE-vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia
Laatukriteerit

”Vuodessa ehtii alkaa elää arkea ulkomailla, sinne ehtii asettautua. Ehtii oppia ymmärtämään, miksi ympäristössä toimitaan tietyin tavoin, pääsee tarpeeksi syvälle.” – Aura Lehikoinen, Vietnam

”Seuraan nykyään maailmanpolitiikkaa ja uutisia Costa Ricasta laajemmasta näkökulmasta kuin ennen vapaaehtoisvuottani. Espanjan kielen taidosta on ollut hyötyä Suomessakin, ja koen, että kykyni kohdata eritaustaisia ihmisiä parantui vapaaehtoiskokemukseni kautta.” – Vilma Nihti, Costa Rica

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Lähetämme nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanotamme ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.