Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön – hae nyt!

Jos vapaaehtoistyö ulkomailla kiinnostaa ja haluaisit lähteä matkaan ensi vuoden alussa, tässä tilaisuutesi: International Cultural Youth Exchange -ohjelmassa on avoinna paikkoja Boliviaan, Brasiliaan, Costa Ricaan, Ghanaan, Japaniin, Keniaan, Marokkoon ja Ugandaan.

Voit hakea ICYE-vapaaehtoistyöhön 6 tai 12 kuukaudeksi (Japaniin vain 6 kuukaudeksi). Pitkäjänteinen yhteistyö tarjoaa vapaaehtoistyöpaikkasi väelle ja sinulle yhteisen inspiroivan oppimismatkan.

Eri puolilla maailmaa vapaaehtoisia vastaanotetaan mm. päiväkoteihin, ihmisoikeusjärjestöihin, erityisoppilaitoksiin, ympäristökasvatuksen pariin ja ikäihmisten koteihin. Kunkin kohdamaan kuvauksesta pääset tutustumaan maan vapaaehtoistyöpaikkoihin.

Vapaaehtoistyömahdollisuudet Aasiassa
Vapaaehtoistyömahdollisuudet Afrikassa
Vapaaehtoistyömahdollisuudet Latinalaisessa Amerikassa
Yleiset ohjelmatiedot

Vapaaehtoiset työskentelevät avustavissa tehtävissä. Sinulla ei tarvitse olla koulutus- tai työtaustaa osallistuaksesi ohjelmaan. Jos toisaalta olet esimerkiksi sosiaali- tai opetusalan opiskelija tai ammattilainen, sinun voi olla mahdollista päästä hyödyntämään osaamistasi.

Hae mukaan edistämään kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta! ICYE-vapaaehtoisena pääset kehittämään osaamistasi, harjoittamaan kielitaitoasi ja avartamaan maailmankuvaasi. Tukenasi ulkomailla on paikallinen ICYE-järjestö.

Alaikäraja ICYE-vapaaehtoistyöhön on 18 vuotta, yläikäraja puolestaan on joustava monissa maissa. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla saat mm. valmenusta, ylläpidon, vakuutuksen ja kielikurssin. Maksettavaksesi tulevat myös lennot ja viisumikulut.

Kiinnostuitko? Tutustu hakuohjeisiin, lataa hakulomake ja lähetä meille hakemuksesi osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi! Täytämme avoimet paikat sitä mukaa, kun sopivia hakijoita löytyy. Voimme vastaanottaa hakemuksia 1.9.2022 loppuun saakka.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, jonka kautta nuoret voivat lähteä Suomesta ulkomaille ja saapua ulkomailta Suomeen vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi. Työskentelemme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

”Jos yhtään tuntuu, että vapaaehtoistyö voisi olla sinua varten, kannattaa ehdottomasti hakea. Vuosi voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta suosittelen sitä. Ensimmäinen kolmannes menee kielen opetteluun ja oman paikan löytämiseen, ja välillä elämä tuntuu menevän vuoristorataa, mutta kaikki on sen arvoista!” – Riikka, vapaaehtoistyössä Ecuadorissa