Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalveluun Slovakiaan

Oletko 18–30-vuotias? Miltä kuulostaisi Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisjakso Čadcassa, Slovakissa? Hae vapaaehtoiseksi Maailmanvaihdon yhteistyöjärjestöön!

Slovakialaisen yhteistyöjärjestömme KERICin (Slovakian ICYE-järjestö) vapaaehtoisjaksoissa osallistujat pääsevät kulttuurivaihtoon ja harjoittelemaan englantia paikallisten lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. He myös avustavat koulutyössä sekä ja osallistuvat KERICin toimistotyöhön.

Maailmanvaihto lähettää ESC-vapaaehtoisia KERICiin 6–12 kuukaudeksi. Tässä hieno tilaisuus tutustua pintaa syvemmältä paikalliselämään Čadcassa sekä oppia non-formaalista koulutuksesta! Aiempaa koulutus- tai työtaustaa ei tarvita. Vapaaehtoinen majoittuu yhteisasunnossa.

KERICin kuvaus vapaaehtoistyöpaikasta (pdf)
KERICin Welcome to Slovakia -info (pdf)
KERICin How to get to ow to get to Čadca -info (pdf)

”Vapaaehtoisjaksoni Slovakiassa oli täynnä mahtavia ihmisiä, upeita maisemia ja erinomaista ruokaa. Parasta antia oli työskennellä kahdessa koulussa englanninopettajien työparina sekä vetää englannin kielen tunteja KERICin toimistolla vapaaehtoistoverini kanssa. Sain suunnitella sisältöjä niin kouluun kuin kielikursseille. Pelejä, leikkejä, tietovisoja ja kilpailuja valmistellessani pääsin käyttämään luovuuttani ja oma kielitaitoni kehittyi huimasti. Opin myös työskentelemään nuorison kanssa niin englannin- kuin liikuntatunneilla. Viikoittaisena toimistopäivänä pääsin perehtymään tietotekniikan ihmeelliseen maailmaan ylläpitämällä KERICin nettisivuja. Se oli minulle aivan uutta, mutta mukavaa ja antoisaa puuhaa. Uskon, että tästä on hyötyä tulevaisuudessa. KERICin henkilökunta on todella kannustavaa ja inspiroivaa. Jäipähän päähän muutama slovakin kielen lausekin, joilla pärjää maassa matkustellessa jo melkoisen hyvin!” – ESC-vapaaehtoistyöntekijä Salla Sihvola

Kiinnostuitko? KERIC valitsee vapaaehtoisia sitä mukaa, kun sopivia hakijoita löytyy, ja sopii jakson aloitusajankohdasta yksilöllisesti kunkin vapaaehtoisen kanssa. Voit näin ollen koska tahansa tiedustella Kericiltä, onko heillä avoimia paikkoja tarjolla & kiinnosta vastaanottaa juuri sinut.

Lähetä viestisti KERICille osoitteeseen keric@keric.sk ja kopiona osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi. Jo ensimmäisessä yhteydenotossa kannattaa kertoa motivaatiosta ESC-vapaaehtoistyöhön Kericissä. Voit mainita, myös että lähettävä järjestösi Suomessa olisi Maailmanvaihto – ICYE Finland.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu

Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) vapaaehtoispalvelu tarkoitettu 18–30-vuotiaille ja sen rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan:

  • matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista)
  • lähtömaan tukijärjestön (lähettävä järjestö) tuki ja yhteydenpito
  • kohdemassa tulovalmennuskoulutus ja puolivuotisleiri
  • ylläpito kohdemaassa
  • taskuraha
  • päivittäiset työmatkat vapaaehtoistyöpaikalle
  • kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä vastuuvakuutus
  • tukea paikallisen kielen opiskeluun

Osallistujiksi ESC-vapaaehtoistyöhön etsitään ensisijaisesti nuoria, joilla on toisia nuoria vähäisemmät mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta esim. työttömyyden takia.

Lue lisää ESC-vapaaehtoistyöstä yleisesti