Elokuussa ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Paikkoja muutamiin maihin!

Kiinnostaako pitkäkestoinen vapaaehtoistyö ulkomailla? Olisiko ensi elokuu sopiva aika lähteä matkaan? Hae 6 tai 12 kuukaudeksi International Cultural Youth Exchange -ohjelmaan (ICYE)!

Paikkoja on avoinna Brasiliaan, Costa Ricaan, Filippiineille, Hondurasiin, Indonesiaan (vain 6 kk), Intiaan, Nepaliin, Nigeriaan, Uuteen-Seelantiin (jakso alkaa jo heinäkuun lopulla) ja Vietnamiin. Paikat täytetään sopivien hakijoiden löydyttyä, ja haku päättyy 27.4.2018.

ICYE-vapaaehtoisena pääset tutustumaan paikalliseen arkielämään ja mukaan rakentamaan yhteyksiä ja ymmärrystä eritaustaisten ihmisten välille. Samalla saat tilaisuuden harjoittaa kielitaitoasi ja kartuttaa osaamistasi.

Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä työyhteisöissä. Osallistujia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle, mutta myös esim. vammaistyö-, terveydenhoito-, ja ympäristöalan tehtäviä on tarjolla. Kussakin kohdemaassa vapaaehtoisia tukee ja valmentaa paikallinen ICYE-järjestö.

ICYE-ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava monissa maissa. Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta ja kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.  Hakijat haastatellaan.

Valmistautuminen lähtöön alkaa Maailmanvaihdon lähtövalmennusleirillä 10.–13. toukokuuta. Leirillä tutustut toisiin lähtijöihin ja saat tietoa mm. vieraaseen kulttuuriin sopeutumisesta, vapaaehtoisen roolista sekä terveys- ja turvallisuusasioita.

Lisätietoja ICYE-ohjelmasta
Hakuohjeet ja -lomake
Osallistujien kokemuksia

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.