Hämeenkoski/Lahti: tukihenkilöksi nuorelle saksalaiselle vapaaehtoiselle

Hämeenkoskelle saapui tammikuussa vuodeksi vapaaehtoistyöhön nuori Saksasta, jolle Maailmanvaihto etsii tukihenkilöä. Ehkä sinua?

Vapaaehtoinen työskentelee Hämeenkoskella  kehitysvammaisten aikuisten asuin- ja työhteisössä nimeltä Myllylähde. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta.

Tukihenkilönä autat nuorta ulkomaalaista vapaaehtoistyöntekijää sopeutumaan uuteen ympäristöön: tuet vapaa-ajanvietossa ja ystävien löytämisessä sekä tarvittaessa opastat arkipäivän asioiden hoitamisessa. Olet kaveri, joka pitää yhteyttä säännöllisesti, vähintään noin kerran kuussa.

Tukihenkilönä pääset tutustumaan vapaaehtoistyöntekijän kulttuuritaustaan ja kieleen sekä omaan lähiseutuusi uusin silmin. Tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistoimintaa, josta saat halutessasi todistuksen. Etsimme tukihenkilöä ensisijaisesti Hämeenkoskelta tai sen lähettyviltä, esimerkiksi Lahdesta.

Kiinnostuitko? Täytä tukihenkilölomake tai lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

”Suosittelen tukihenkilötoimintaa kaikille, joita kiinnostaa tutustua upeisiin nuoriin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito kehittyy väkisinkin, ja joka viikonlopulle on tekemistä!” – tukihenkilö Tuuli-Titania Valtanen

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lisätiedot
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888