Helmikuussa vuodeksi vapaaehtoistyöhön nuorisovaihtojärjestöön Berliiniin

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Oletko 18–30-vuotias? Voisitko lähteä matkaan jo pian?

Maailmanvaihdon yhteistyöjärjestö ICJA etsii nuorta vuodeksi vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tiimiinsä Berliiniin. Jakso alkaa 15.2.2022 tai niin pian 15.2. jälkeen kuin sopiva isäntäperhe on löytytynyt. Jakso kestää 14.2.2023 saakka.

Lähde tutustumaan näköalapaikalta kansainvälisen vapaaehtoistyön maailmaan! Vapaaehtoisjaksollasi pääset avustamaan toimistotyössä sekä seminaarien järjestämisessä. Lisäksi voit suunnitella jonkin oman projektin.

ICJA etsii tehtävään nuorta, joka on kiinnostunut tukemaan nuorisovaihtojärjestön työtä tiimissä, joka järjestää nuorille mahdollisuuksia lähteä Saksasta vapaaehtoistyöhön ulkomaille. He etsivät vapaaehtoista, joka osaa hyvin niin englantia kuin saksaa.

>> Tutustu tarkemmin avoimeen paikkaan (pdf)

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu tarkoitettu 18–30-vuotiaille ja sen rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan:

  • matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista)
  • lähtömaan tukijärjestön (lähettävä järjestö) tuki ja yhteydenpito
  • kohdemassa tulovalmennuskoulutus ja puolivuotisleiri
  • ylläpito kohdemaassa
  • taskuraha
  • päivittäiset työmatkat vapaaehtoistyöpaikalle
  • sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä vastuuvakuutus
  • tukea paikallisen kielen opiskeluun

Lue lisää ESC-vapaaehtoistyöstä yleisesti

Haku

Lähetä saksankielinen motivaatiokirjeesi sekä ansioluettelosi ICJA:lle osoitteeseen esc@icja.de ja kopiona Maailmanvaihtoon osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi. Voit mainita motivaatiokirjeessäsi Maailmanvaihdon lähettävänä tukijärjestänäsi. Osa hakijoista kutsutaan Skype-haastatteluun. Viimeinen päivä hakea on 16.1.2022.

Koronatilanteessa hakemisesta

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu voidaan aloittaa virtuaalisesti, jos fyysisen ulkomaanjakson aloittaminen kohdemaassa ei poikkeusolojen vuoksi ole vielä mahdollista. Jaksoa jatketaan kohdemaassa, kun tilanne sen sallii. Vapaaehtoispalvelujakso on myös mahdollista koronatilanteen niin vaatiessa siirtää myöhempään ajankohtaan tai perua. (Ks. Opetushallituksen uutinen.)

Kannattaa selvittää lentoyhtiöstä, millaisin kustannuksin lennot olisi tarvittaessa mahdollista siirtää tai peruuttaa.

Lisätietoja

Haluaisitko kysyä jotakin avoimesta paikasta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää! Tavoitat meidät osoitteesta maailmanvaihto@maailmanvaihto ja puhelinnumerosta 050 452 5660.