Helsinki: Isäntäperheeksi Ristola-yhteisön vapaaehtoistyöntekijälle Saksasta

Helmikuussa Ristola-yhteisöön Helsinkiin saapuu, jos vain koronatilanne sallii, Saksasta vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Simge. Haemme nyt hänelle isäntäperhettä. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Vapaaehtoisjakso Ristola-yhteisössä kestää vuoden ja sen tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Simge osallistuu Jugendfreiwilligendienst (IJFD) -vapaaehtoistyöohjelmaan.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Simge on 19-vuotias vapaaehtoistyöntekijä Saksasta. Hän puhuu äidinkielinään saksaa ja turkkia. Hän puhuu englantia sujuvasti ja osaa ranskan perusteet. Harrastuksinaan Simge on soittanut viulua, tanssinut hiphopia ja potkunyrkkeillyt. Lisäksi hän pitää laulamisesta. Vapaaehtoisjaksoltaan hän toivoo kulttuurivaihdon ohella tilaisuutta oppia uusi kieli ja itsenäistyä lisää.

Etsimme Simgelle isäntäperhettä ensisijaisesti koko vapaaehtoisjakson ajaksi 2/2021–2/2022 (12 kk), mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja lykkäämme vapaaehtoisjakson alkua tarvittaessa. Vapaaehtoisen karanteenijakso Suomeen saapumisen yhteydessä voidaan tarvittaessa toteuttaa muualla kuin isäntäperheen kodissa.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja isäntäperheiden kokemuksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
+358 44 318 0888