Helsinki ja lähiseutu: Isäntäperheeksi nuorelle vapaaehtoiselle Ecuadorista

 

Marraskuusssa 2023 päiväkoti Mi Casitaan Helsinkiin saapuu vapaaehtoistyöhön ecuadorilainen nuori nimeltä Álvaro, jolle etsimme nyt hänelle isäntäperhettä pääkaupunkiseudulta. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Álvaro saapui vapaaehtoistyöhön Suomeen elokuussa 2023. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Álvaro osallistuu vapaaehtoistyöohjelmaan nimeltä International Cultural Youth Exchange.

Vapaaehtoisvuotensa ensimmäisinä kuukausina Álvaro on työskennellyt Savonlinnassa kansanopistossa. Marraskuussa 2023 Álvaro suuntaa Savonlinnasta vapaaehtoistyöhön päiväkoti Mi Casitaan Helsingin Pasilaan ajalle 11/2024–8/2024 (noin 9,5 kk), jos hänelle löytyy isäntäperhe pääkaupunkiseudulta.

Aika nuoren vapaaehtoisen isäntäperheenä on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotosalla, harjoittaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uusista näkökulmista. Toivomme, että Álvaro voi viipyä isäntäperheessä vähintään kolme kuukautta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.

Álvaro

”Nimeni on Álvaro. Olen 18-vuotias ja kotoisin Ecuadorista. Intohimoni on pelata jalkapalloa ja olen myös erittäin kiinnostunut henkilökohtaisesta kasvusta. Jalkapallossa nautin sen harrastamiseen vaadittavien taitojen, kuten yhteistyötaitojen, määrätietoisuuden ja sitoutumisen harjoittamisesta. Jalkapallon kautta olen myös oppinut sinnikkyyden ja urheiluhengen merkityksen. Tämä on kehittänyt taitojani jalkapallossa ja vaikuttanut positiivisesti henkilökohtaiseen kehitykseeni.

Uskon, että vapaaehtoistyöohjelmaan osallistuminen antaa minulle mahdollisuuden syventää näitä taitoja ja laajentaa omaa maailmankuvaani, tietämystäni ja empatiataitojani. Vapaaehtoistyön kautta pystyn vaikuttamaan positiivisesti yhteisööni ja edistämään omaa kasvuani. Olen innoissani tämän matkan aloittamisesta ja positiivisen vaikutuksen luomisesta tapaamieni ihmisten elämiin.”

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888 (myös WhatsApp)

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi täyttämällä isäntäperhelomake. Lomakkeen lähettäminen on ensiaskel isäntäperheeksi ryhtymisessä, mutta se ei vielä sido mihinkään. Kun olemme vastaanottaneet lomakkeen, otamme yhteyttä – jutellaan sitten lisää.

Hae isäntäperheeksi.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

Lue myös

Kouluttaudu hakijoiden haastattelijaksi 28.10.

  Etsitkö vapaaehtoistoimintaa? Olisitko kiinnostunut osallistumaan Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistyöhön ulkomaille...

Asetu ehdolle! Maailmanvaihdon hallituksen uudet jäsenet valitaan 2.11.2023

  Haluaisitko mukaan luotsaamaan Maailmanvaihdon toimintaa? Asetu ehdolle Maailmanvaihdon hallitukseen!...

Pikalähtö: Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Espanjaan syyskuussa 2023 – hae mahdollisimman pian!

  Pikalähtö vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukoissa! Espanjassa Asociación Brújula Intercultural etsii...