Helsinki: kesäkuussa isäntäperheeksi vapaaehtoiselle Japanista

Tammikuun lopulla Helsingin kielilukioon saapuu Japanista vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Hiroki, jolle Maailmanvaihto etsii isäntäperhettä. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Hiroki tulee vapaaehtoistyöhön Helsingin kielilukioon vuodeksi. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Etsimme Hirokille ensisijaisesti isäntäperhettä ajalle 1.6.2023–15.1.2024 (7,5 kk), mutta myös lyhyempi (esim. 4 kk) majoitus on mahdollinen.

 “Hei, olen Hiroki, 32-vuotias vapaaehtoinen Japanista. Olen työskennellyt opettajana Japanissa ja pian tulen vuodeksi vapaaehtoistyöhön Helsingin kielilukioon. Isäntäperheessä asumisen kautta haluan kokea paikallista kotielämää Suomessa. Olen vakuuttunut, että vaalin vuorovaikutusta isäntäperheeni kanssa aarteenani loppuelämäni.”

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Hiroki osallistuu vapaaehtoistyöohjelmaan nimeltä International Cultural Youth Exchange.

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

Miten korona-aika vaikuttaa isäntäperhetoimintaan?

Vapaaehtoisten ja isäntäperheiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Tiedotamme vapaaehtoisille korona-ajan suosituksista ja rajoituksista Suomessa ennen heidän saapumistaan Suomeen sekä vapaaehtoisjakson kuluessa.

Kannustamme isäntäperheitä ja vapaaehtoisia sopimaan heti yhteiselon alussa käytännöistä koronatilanteeseen liittyen. Lisäksi ohjeistamme vapaaehtoisia ja heidän vapaaehtoistyöpaikkojaan keskustelemaan työpaikan käytännöistä. Vapaaehtoistyöntekijämme noudattavat vapaaehtoistyöpaikkojensa mahdollisia etätyösuosituksia. Vapaaehtoisilla on sairausvakuutus, joka kattaa sairastumisen koronaan.

Niin isäntäperheet kuin vapaaehtoiset voivat kääntyä kaikissa koronaan liittyvissä mahdollisissa huolissaan Maailmanvaihdon puoleen.

Lue myös

Kotka: Maaliskuussa isäntäperheeksi vapaaehtoiselle Saksasta

Tammikuun lopulla Kotkan englanninkieliseen leikkikouluun saapuu Saksasta vapaaehtoistyöhön nuori nimeltä...

Lahti: helmikuussa isäntäperheeksi nuorelle vapaaehtoiselle Ugandasta

Tammikuun lopulla Lahteen saapui vapaaehtoistyöhön Ugandasta nuori nimeltä Ben, jolle...