Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille

Kiinnostaako pitkäkestoinen vapaaehtoistyö ulkomailla? Olisiko tammi–helmikuu 2019 sopiva aika lähteä matkaan? Hae 6 tai 12 kuukaudeksi International Cultural Youth Exchange -ohjelmaan (ICYE)!

Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan (jakso alkaa maaliskuussa), Costa Ricaan, Ghanaan, Filippiineille, Hondurasiin, Indonesiaan (vain 6 kk), Intiaan, Keniaan, Nepaliin (poikkeuksellisesti vain 5 kk), Nigeriaan, Uuteen Seelantiin ja Vietnamiin. Paikat täytetään sopivien hakijoiden löydyttyä, ja haku päättyy 1.9.2018.

ICYE-vapaaehtoisena pääset tutustumaan paikalliseen arkielämään ja mukaan rakentamaan yhteyksiä ja ymmärrystä eritaustaisten ihmisten välille. Samalla saat tilaisuuden harjoittaa kielitaitoasi ja kartuttaa osaamistasi.

Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä työyhteisöissä. Osallistujia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle, mutta myös esim. vammaistyö-, terveydenhoito-, ja ympäristöalan tehtäviä on tarjolla. Kussakin kohdemaassa vapaaehtoisia tukee ja valmentaa paikallinen ICYE-järjestö.

ICYE-ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava monissa maissa. Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta ja kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.  Hakijat haastatellaan.

Valmistautuminen lähtöön alkaa lähtövalmennuksella, jossa käsitellään mm. vieraaseen kulttuuriin sopeutumista, vapaaehtoisen roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita.

Lisätietoja ICYE-ohjelmasta
Hakuohjeet ja -lomake
Osallistujien kokemuksia

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.