Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille

Kiinnostaako pitkäkestoinen vapaaehtoistyö ulkomailla? Olisiko tammi–helmikuu 2019 sopiva aika lähteä matkaan? Hae 6 tai 12 kuukaudeksi International Cultural Youth Exchange -ohjelmaan (ICYE)!

Paikkoja on avoinna Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan (jakso alkaa maaliskuussa), Costa Ricaan, Ghanaan, Filippiineille, Hondurasiin, Indonesiaan (vain 6 kk), Intiaan, Keniaan, Nepaliin (poikkeuksellisesti vain 5 kk), Nigeriaan, Uuteen Seelantiin ja Vietnamiin. Paikat täytetään sopivien hakijoiden löydyttyä, ja haku päättyy 1.9.2018.

Vapaaehtoisia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle – esimerkiksi kouluihin Intiaan ja katulasten tukikeskukseen Brasiliaan. Myös vammaistyö-, terveydenhoito-, ympäristö- ja kulttuurialan tehtäviä sekä ihmisoikeustyötä on tarjolla.

Vapaaehtoisjaksoissa keskiössä on kulttuurien välinen oppiminen arjen yhteistyön kautta. Osallistujana pääset tutustumaan paikalliseen elämään pintaa syvemmältä, oppimaan vapaaehtoistyöpaikkasi alasta sekä treenaamaan kielitaitoasi. Suomessa lähtijöitä valmentaa Maailmanvaihto eli Suomen ICYE ja kussakin kohdemaassa heitä tukee paikallinen ICYE-järjestö.

ICYE-ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava useimmissa kohdemaissa. Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta, kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa mm. valmennusta, majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen. Hakijat haastatellaan.

Valmistautuminen lähtöön alkaa lähtövalmennuksella, jossa käsitellään mm. vieraaseen kulttuuriin sopeutumista, vapaaehtoisen roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita.

Lisätietoja ICYE-ohjelmasta
Hakuohjeet ja -lomake
Osallistujien kokemuksia

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.