ICYE: Elokuussa vapaaehtoiseksi Boliviaan – hae nyt!

Boliviassa ICYE-vapaaehtoisyhteistyötä tehdään etenkin lasten ja nuorten parissa, mm. katulapsia ja -nuoria tukevissa keskuksissa. Lisäksi vapaaehtoisia vastaanottavat myös mm. ihmisoikeusjärjestöt sekä vammaisalan toimijat. Hae mukaan ensi kaudelle, vielä ehdit!

Tutustu vapaaehtoistyöpaikkoihin tarkemmin ICYE-verkoston hakukoneesta. Boliviassa osallistujan vapaaehtoistyöpaikka päätetään yleensä vasta maahan saapumisen jälkeen, kun vapaaehtoinen on keskustellut toiveistaan henkilökohtaisesti Bolivian ICYEn kanssa.

Valmistautuminen lähtöön alkaa lähtövalmennuksella, jossa käsitellään mm. uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumista, vapaaehtoisen roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Suomessa lähtijöitä valmentaa Maailmanvaihto ja Boliviassa heitä tukee ICYE Bolivia.

Osallistujan on tärkeää olla motivoitunut kansainväliseen vapaaehtoistyöhön ja kiinnostunut tutustumaan erilaisiin elämäntapoihin sekä osata englantia. Lisäksi vapaaehtoistyössä maailmalla tarvitaan sopeutumiskykyä, joustavuutta ja avoimuutta. Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. On hyödyksi muttei välttämätöntä osata espanjaa ennen lähtöä. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa valmennuksen ohella mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.

Hae nyt, viimeinen päivä vastaaanottaa hakemuksia on 22.5.2019.

Tutustu ohjelmatietoihin
Hakuohjeet ja -lomake

”Työskentelin vapaaehtoisena projektissa nimeltä Educar es fiesta. Sillä oli muun muassa suuri sirkusteltta, jossa esitettiin teatteria ja sirkusta ja jossa toimi lasten sirkuskoulu. Aiemminkin teatteritekniikan parissa työskennelleenä huolehdin teltan tekniikasta – ja myös näyttelin. Lisöksi olin mukana kiertuetoiminnassa: Projektilla oli vanha rekka, jolla kuljettiin ympäri Cochabambaa. Kävimme kouluilla esiintymässä ja pitämässä oppitunteja. Tunnit toteutettiin aina pelien, leikkien ja sirkuksen tai teatterin avulla vaihtuvien teemojen mukaan. Teemoja olivat esimerkiksi kierrätys ja solidaarisuus. Voin ehdottomasti suositella vapaaehtoistyöhön lähtöä. Uskomattomia kokemuksia ja ihmisiä.” – Antti Soininen

Lisää ICYE-vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia Boliviasta