Haku käynnissä: Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Haluaisitko tutustua elämään ulkomailla pintaa syvemmältä? Lähde ensi vuoden alussa 6 tai 12 kuukaudeksi Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta!

Paikkoja on avoinna Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Ghanaan, Indonesiaan, Intiaan, Keniaan, Meksikoon, Nigeriaan, Taiwaniin, Ugandaan, Uuteen-Seelantiin ja Vietnamiin. Jaksot alkavat tammi–maaliskuussa 2018.

ICYE-vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät yleishyödyllisissä työyhteisöissä, useimmiten lasten tai nuorten parissa kasvatus- tai sosiaalialalla, esimerkiksi päiväkodissa, koulussa tai katulasten tukikeskuksessa. Lisäksi vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanotetaan mm. ympäristö- ja terveydenhoitoalalle.

ICYE-vapaaehtoistyössä pääset tutustumaan paikalliseen arkeen ja osallistumaan kulttuurien välisen ymmärryksen rakentamiseen ruohonjuuritasolla. Mukaan etsitään avoimia, joustavia ja motivoituneita nuoria aikuisia. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava useissa kohdemaissa.

Maailmanvaihto valmentaa ja tukee lähtijöitä – yhdessä käsitellään mm. vapaaehtoistyöntekijän roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Kussakin kohdemaassa vapaaehtoiset vastaanottaa paikalinen ICYE-järjestö. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa koulutusten ja tuen ohella mm. ylläpidon ja vakuutuksen.

Avoimet paikat täytetään hakujärjestyksessä, ja hakemuksia voidaan vastaanottaa 1.9.2017 saakka.

Kiinnostuitko? Tutustu tarkempiin tietoihin ohjelmasta, usein kysyttyihin kysymyksiin ja vapaaehtoistyöntekijiden kokemuksiin!

Haku: Ensiaskel on täyttää hakulomake. Sen ja hakuohjeet löydät täältä.

Maailmanvaihto – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.

”Kuuden kuukauden aikana koin muuttuvani. Ymmärsin asioita, suurensin perspektiiviäni elämään sekä opin tuntemaan itseni paremmin.” – Ella Havunen, ICYE-vapaaehtoistyössä päiväkodissa ja englannin kielen opetuksen parissa Ocotlánissa Meksikossa