Vapaaehtoistyöhön Indonesiaan puoleksi vuodeksi elokuussa

Haaveissa vapaaehtoistyöjakso ulkomailla ensi syksynä? Hae ICYE-vapaaehtoisohjelmaan Indonesiaan puoleksi vuodeksi!

Vapaaehtoiset työskentelevät Indonesiassa etenkin päiväkodeissa ja kouluissa, mutta osallistujia vastaanottaa myös esim. vanhainkoti. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Jaavan saarella. Tutustu työyhteisöihin tarkemmin ICYE-verkoston hakukoneesta. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

ICYE-vapaaehtoistyössä pääset mukaan rakentamaan kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Valmistautuminen lähtöön alkaa lähtövalmennuksella, jossa käsitellään mm. uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumista, vapaaehtoisen roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Suomessa lähtijöitä valmentaa Maailmanvaihto ja Indonesiassa heitä tukee  Dejavato Foundation.

Osallistujan on tärkeää olla motivoitunut kansainväliseen vapaaehtoistyöhön ja kiinnostunut tutustumaan erilaisiin elämäntapoihin sekä osata englantia. Lisäksi vapaaehtoistyössä maailmalla tarvitaan sopeutumiskykyä, joustavuutta ja avoimuutta. Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa valmennuksen ohella mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.

Hae nyt, viimeinen päivä vastaaanottaa hakemuksia on 22.5.2019.

Tutustu ohjelmatietoihin
Hakuohjeet ja -lomake

”Vapaaehtoistyöjakso indonesialaisessa koulussa oli unohtumaton kokemus. Näin kahden vuoden jälkeenkin koen sen edelleen olevan minua eniten kasvattanut ajanjakso elämässäni. Lähdin matkaan hiukan naiivilla maailmanpelastajan mentaliteetilla. Nyt koen, että vaikka minusta oli lapsille hyötyä siten, että he pääsivät tutustumaan uuteen ihmiseen ulkomailta, minä olen se, joka hyötyi yhteistyöstä eniten. Jakso opetti minulle erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemisesta, sopeutumisesta vaikeisiin tilanteisiin ja hurjasti kärsivällisyydestä. Opin uutta kieltä ja uusia tapoja ja sain uusia ystäviä. Opin selviytymään riehuvien lasten kanssa, syömään durian-hedelmää ja nukkumaan 35:n asteen lämmössä trooppisten ötököiden seurassa. Joka päivä ei ollut kivaa, mutta joka päivä opin jotain uutta. Kuvan otin Klatenissa tulovalmennusleirin yhteydessä.” – Kiira Eerola

Lisää ICYE-vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia Indonesiasta