Karstula: tukihenkilöksi nuorelle taiwanilaiselle vapaaehtoiselle

Kohta kulmillasi! Nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto etsii Karstulasta tukihenkilöä tai -perhettä nuorelle taiwanilaiselle vapaaehtoiselle!

Karstulan opistoon ja Tolppilan kouluun saapui tammikuussa vapaaehtoistyöhön vuodeksi nuori mies Taiwanista, Po-Hsien. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arkipäivän yhteistyön kautta.

Haemme nyt Po-Hsienille tukihenkilöä. Tukihenkilönä autat nuorta ulkomaalaista vapaaehtoistyöntekijää sopeutumaan uuteen ympäristöön: tuet vapaa-ajanvietossa ja ystävien löytämisessä sekä tarvittaessa opastat arkipäivän asioiden hoitamisessa. Olet kaveri, joka pitää yhteyttä säännöllisesti, vähintään noin kerran kuussa. Tukiperhe myös majoittaa vapaaehtoista viikonloppuisin ja loma-aikoina, tilanteesta riippuen joko säännöllisesti tai toisinaan.

Tukihenkilönä tai -perheenä näet oman asuinympäristösi uusin silmin ja pääset treenaamaan kielitaitoasi. Tukihenkilöt ja -perheet perehdytetään tehtäviinsä, ja vapaaehtoisen tukena toimimisesta saa halutessaan todistuksen.

Po-Hsien

  • 30-vuotias nuori mies Taiwanista
  • työskentelee vapaaehtoisena Karstulan opistossa ja Tolppilan koulussa 1/2018–1/2019
  • puhuu äidinkielenään mandariinikiinaa, osaa englantia sujuvasti ja japania kohtalaisesti, hallitsee lisäksi espanjan alkeet
  • harrastaa lenkkeilyä ja toisinaan myös patikointia

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.

Kiinnostuitko? Täytä tukihenkilölomake tai tukiperhelomake tai lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

”Suosittelen tukihenkilötoimintaa kaikille, joita kiinnostaa tutustua upeisiin nuoriin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito kehittyy väkisinkin, ja joka viikonlopulle on tekemistä!” – tukihenkilö Tuuli-Titania Valtanen

Lisätiedot

Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888