Keväällä tukihenkilöksi

Maailmanvaihdossa valmistaudutaan vastaanottamaan kevään kuluessa muutamia nuoria vapaaehtoistyöhön Suomeen, jos vain koronatilanne sallii, ja muutamia on myös taannoin saapunut. Vapaaehtoisille on nyt haussa tukihenkilöitä.

Tukihenkilöt ovat vapaaehtoisten kavereita, joihin pitää yhteyttä ja joiden kanssa viettää vapaa-aikaa. He auttavat vapaaehtoisia tutustumaan ja sopeutumaan uuteen ympäristöön ja tarvittaessa opastavat arkipäivän asioiden hoitamisessa. Tukihenkilöt pitävät vapaaehtoisiin yhteyttä säännöllisesti, noin kerran kuussa.

Tukihenkilönä pääset tutustumaan vapaaehtoistyöntekijän kulttuuritaustaan ja kieleen sekä omaan lähiseutuusi uusin silmin. Tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistoimintaa, josta saat halutessasi todistuksen. Tänä vuonna tukihenkilötoimintaan voi tulla mukaan mistäpäin Suomea tahansa – kauempaa voi toimia etätukihenkilönä.

Vapaaehtoiset, joille etsimme tukihenkilöä:

  • Kotka: vapaaehtoinen Japanista (4/2021–4/2022)
  • Lahti: vapaaehtoinen Japanista (4/2021–4/2022)
  • Niinkoski/Orimattila: vapaaehtoinen Nepalista (4/2021–9/2021)
  • Paltamo: vapaaehtoinen Japanista (5/2021–8/2021)
  • Oulu: vapaaehtoinen Japanista (sama kuin yllä) (8/2021–5/2022)

Kiinnostuitko? Täytä tukihenkilölomake tai lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

”Suosittelen tukihenkilötoimintaa kaikille, joita kiinnostaa tutustua upeisiin nuoriin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito kehittyy väkisinkin, ja joka viikonlopulle on tekemistä!” – tukihenkilö Tuuli-Titania Valtanen

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lisätiedot
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888