Kirkkonummi: Isäntäperheeksi Kantvikin koulun vapaaehtoiselle Japanista

Elokuussa Kantvikin kouluun Kirkkonummelle saapuu vapaaehtoistyöhön Japanista nuori nimeltä Miko, jolle Kantvikin koulu ja Maailmanvaihto etsivät nyt yhdessä isäntäperhettä. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Todennäköisesti Miko saapuu Suomeen päivää tai paria ennen tulovalmennusleiriä, jonka Maailmanvaihto järjestää uusille vapaaehtoisille 21.–27.8. Tuusulassa.

Aika nuoren vapaaehtoisen isäntäperheenä on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotosalla, harjoittaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uusista näkökulmista. Toivomme, että Miko voi viipyä isäntäperheessä vähintään kolme kuukautta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.

Miko

Hyvää päivää! Olen Miko. Olen 22-vuotias. Opiskelin yliopistossa kasvatusta ja valmistuin keväällä 2023. Olen nyt ala-asteen opettaja Japanissa. Opiskelen englantia ja suomea. Minusta suomi on samankaltainen kieli kuin japani ja sitä on innostavaa oppia. Pidän musiikista: tykkään laulaa ja soittaa huilua, sähköbassoa, kontrabassoa ja viulua. Odotan innolla, että pääsen osallistumaan suomalaisen optetusmaailmaan, se on unelmani. Samoin odotan suomalaisesta elämäntavasta oppimista. Hauska tavata!

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888 (myös WhatsApp)

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi täyttämällä isäntäperhelomake. Lomakkeen lähettäminen on ensiaskel isäntäperheeksi ryhtymisessä, mutta se ei vielä sido mihinkään. Kun olemme vastaanottaneet lomakkeen, otamme yhteyttä – jutellaan sitten lisää.

Hae isäntäperheeksi.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

Lue myös

Tuusula: Isäntäperheeksi Lepolan päiväkodin vapaaehtoiselle Saksasta

  Kesäkuussa Lepolan päiväkotiin Tuusulaan saapuu vapaaehtoistyöhön nuori nimeltä Helen,...

Helsinki: heinäkuussa isäntäperheeksi Helsingin kielilukion vapaaehtoiselle Japanista

Tammikuun lopulla Helsinkiin saapui vuodeksi Japanista vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Hiroki, jolle...