Kotka: elokuussa isäntäperheeksi englanninkielisen päiväkodin vapaaehtoiselle Keniasta

Englanninkieliseen päiväkotiin Kotkaan saapuu elokuussa vuodeksi vapaaehtoistyöhön kenialainen Mercy. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta.

Etsimme nyt Mercylle isäntäperhettä Kotkasta. Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta. Etsimme Mercylle perhettä puoleksi vuodeksi (8/2022–2/2023).

Mercy

Kuva Mercystä

Hei, olen Mercy!

  • Olen kotoisin Nairobista, Keniasta. Olen 19-vuotias.
  • Puhun sujuvasti englantia sekä swahilia.
  • Olen luonteeltani ambiverttinen, eli minussa on sekä introvertin että ekstrovertin ominaisuuksia. Harrastan matkustamista, uimista, lukemista, elokuvien katsomista sekä päiväkirjan pitämistä.
  • Odotan, että opin suomalaisesta elämäntavasta sekä kulttuurista, luon uusia ystävyyssuhteita sekä jaan omaa kokemustani ja kykyjäni.

 

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. (Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.)

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Lähetämme ja vastaanotamme nuoria vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Vapaaehtoinen osallistuu Kirkkomännikön koulussa International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake hakeaksesi isäntäperheeksi tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” –  Salla Finlow-Bates

Miten korona-aika vaikuttaa isäntäperhetoimintaan?

Vapaaehtoisten ja isäntäperheiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Tiedotamme vapaaehtoisille korona-ajan suosituksista ja rajoituksista Suomessa ennen heidän saapumistaan Suomeen sekä vapaaehtoisjakson kuluessa.

Kannustamme isäntäperheitä ja vapaaehtoisia sopimaan heti yhteiselon alussa käytännöistä koronatilanteeseen liittyen. Lisäksi ohjeistamme vapaaehtoisia ja heidän vapaaehtoistyöpaikkojaan keskustelemaan työpaikan käytännöistä. Vapaaehtoistyöntekijämme noudattavat vapaaehtoistyöpaikkojensa mahdollisia etätyösuosituksia. Vapaaehtoisilla on sairausvakuutus, joka kattaa sairastumisen koronaan.

Niin isäntäperheet kuin vapaaehtoiset voivat kääntyä kaikissa koronaan liittyvissä mahdollisissa huolissaan Maailmanvaihdon puoleen.