Kotka: isäntäperheeksi Kotkan englanninkielisen päiväkodin japanilaiselle vapaaehtoiselle

Helmikuussa Kotkan englanninkieliseen päiväkotiin saapuuu, jos vain koronatilanne sallii, Japanista vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Misato. Haemme nyt hänelle isäntäperhettä. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Vapaaehtoisjakso Kotkan englanninkielisessä päiväkodissa kestää vuoden ja sen tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Misato osallistuu International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Misato on 36-vuotias ja puhuu äidinkielenään japania ja osaa englannin perusteet. Japanissa hän työskentelee lastentarhanopettajana. Harrastuksinaan Misato valokuvaa ja käy museoissa ja kirjastoissa. Hän on allerginen kissoille. Vapaaehtoisjakollaan Suomessa Misato haluaisi oppia lisää kulttuurista, elämäntyyleistä, muotoilusta ja varhaiskasvatuksesta Suomessa sekä moninaisuudesta.

Etsimme Misatolle isäntäperhettä ensisijaisesti koko vapaaehtoisjakson ajaksi 2/2021–2/2022 (12 kk), mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja lykkäämme vapaaehtoisjakson alkua tarvittaessa. Vapaaehtoisen karanteenijakso Suomeen saapumisen yhteydessä voidaan tarvittaessa toteuttaa muualla kuin isäntäperheen kodissa.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja isäntäperheiden kokemuksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
+358 44 318 0888