Kotka: Isäntäperheeksi Koskenrinteen palvelutalon vapaaehtoiselle

Ensi elokuussa Kotkaan saapuu vapaaehtoistyöhön vuodeksi nuori Keniasta, Evans, jolle Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä.

Evans tulee vapaaehtoistyöhön vuodeksi vanhusten pariin Koskenrinteen palvelutaloon. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta.

Olisiko kodissasi sijaa nuorelle vapaaehtoiselle? Ulkomaalaisen vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Haussa on ensisijaisesti perhe, joka voi tarjota Evansille kodin koko vapaaehtoisjakson ajaksi, mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen.

Evans

  • 28-vuotias nuori mies Keniasta
  • vapaaehtoisena Koskenrinteen palvelutalossa vuoden ajan (8/2019–8/2020)
  • äidinkieli kipsigis, osaa englantia hyvin
  • työskennellyt IT-tukena ja graafisena suunnittelijana
  • harrastuksina matkustelu, shakinpeluu ja vapaaehtoistyöt
  • odottaa pääsevänsä tutustumaan uusiin ihmisiin ja paikalliseen kulttuuriin Suomessa

Kiinnostuitko?

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888