Kotka: Maaliskuussa isäntäperheeksi vapaaehtoiselle Saksasta

Tammikuun lopulla Kotkan englanninkieliseen leikkikouluun saapuu Saksasta vapaaehtoistyöhön nuori nimeltä Charlotte, jolle Maailmanvaihto etsii isäntäperhettä. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Etsimme Charlottelle isäntäperhettä maaliskuun alusta alkaen noin 11 kuukaudeksi (vapaaehtoisvuoden ensimmäiseksi kuukaudeksi isäntäperhe on jo löytynyt). Tarvittaessa myös lyhyempi majoitusjakso (esim. 1–4 kk) on mahdollinen.

Charlotte tulee vapaaehtoistyöhön Kotkan englanninkieliseen leikkikouluun. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Charlotte

”Hei! Olen Charlotte. Olen 20-vuotias ja syntynyt Aachenissa Saksassa, jossa asun perheeni kanssa. Vuosi ulkomailla on aina ollut iso haaveeni. Haluan kokea jotakin uutta. Olen  jo pitkään halunnut matkustaa Suomen kaltaiseen maahan. Pidän luonnon hiljaisuudesta ja erämaasta.

Vapaaehtoistyössäni päiväkodissa haluan auttaa lapsia kehittymään turvallisessa ympäristössä. Olen oppinut koulussa paljon kasvatuksesta ja siksi olen todella kiinnostunut oppimaan lisää varhaiskasvatuksesta tosielämän kontekstissa. Olen myös todella kiinnostunut oppimaan suomalaisesta kulttuurista ja tukemaan toisia ihmisiä.

Vapaa-ajallani tykkään urheilla, esimerkiksi kiipeillä, tanssia, harrastaa judoa ja pyöräillä. Rakastan myös musiikin kuuntelemista ja ulkoilua. Olen avaramielinen henkilö, joka haluaa uppoutua uuteen kulttuuriin. Saksa on ensimmäinen kieleni, minkä ohella puhun englantia. Olen ryhtynyt opiskelemaan suomea, olen vasta-alkaja.”

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Charlotte osallistuu vapaaehtoistyöohjelmaan nimeltä Internationalen Jugendfreiwilligendienst (IJFD).

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

Miten korona-aika vaikuttaa isäntäperhetoimintaan?

Vapaaehtoisten ja isäntäperheiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Tiedotamme vapaaehtoisille korona-ajan suosituksista ja rajoituksista Suomessa ennen heidän saapumistaan Suomeen sekä vapaaehtoisjakson kuluessa.

Kannustamme isäntäperheitä ja vapaaehtoisia sopimaan heti yhteiselon alussa käytännöistä koronatilanteeseen liittyen. Lisäksi ohjeistamme vapaaehtoisia ja heidän vapaaehtoistyöpaikkojaan keskustelemaan työpaikan käytännöistä. Vapaaehtoistyöntekijämme noudattavat vapaaehtoistyöpaikkojensa mahdollisia etätyösuosituksia. Vapaaehtoisilla on sairausvakuutus, joka kattaa sairastumisen koronaan.

Niin isäntäperheet kuin vapaaehtoiset voivat kääntyä kaikissa koronaan liittyvissä mahdollisissa huolissaan Maailmanvaihdon puoleen.

Lue myös

Helsinki: kesäkuussa isäntäperheeksi vapaaehtoiselle Japanista

Tammikuun lopulla Helsingin kielilukioon saapuu Japanista vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Hiroki, jolle...

Lahti: helmikuussa isäntäperheeksi nuorelle vapaaehtoiselle Ugandasta

Tammikuun lopulla Lahteen saapui vapaaehtoistyöhön Ugandasta nuori nimeltä Ben, jolle...