Lahti: Elokuussa isäntäperheeksi The Teddy Bear Daycare päiväkodin meksikolaiselle vapaaehtoiselle

Ensi elokuussa The Teddy Bear Daycare päiväkotiin Lahteen saapuu vuodeksi Meksikosta vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Luisa. Haemme nyt hänelle isäntäperhettä hänen vapaaehtoisvuodelleen.  Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Vapaaehtoisjakso The Teddy Bear Daycaren päiväkodissa kestää vuoden ja sen tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Luisa osallistuu International Cultural Youth Exchange ICYE -vapaaehtoisohjelmaan.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Etsimme Luisalle isäntäperhettä  ajalle 8/2021–8/2022 (12 kk), mutta myös lyhyempi majoitusjakso voi olla mahdollinen.

”Hei! Nimeni on Luisa Sánchez ja olen 18 vuotias ja kotoisin Meksikosta Tolucan kaupungista, jossa asun vanhempieni kanssa. Vapaa ajallani tykkään viettää aikaa kavereideni kanssa, harrastaa tanssia, lukea, laittaa ruokaa ja katsoa elokuvia. Olen myös todella sosiaalinen ja tykkään tutustua uusiin ihmisiin. Toivon, että voin vaihdossa oppia myös enemmän itsestäni ja itsenäistyä lisää. Halusin tulla Suomeen vapaaehtoistyöhän, koska halusin päästä kokemaan kulttuurin, joka on aivan erilainen kuin omani. Olen myös nähnyt paljon kuvia Suomen kauniista luonnonmaisemista ja haluaisin päästä näkemään niitä paikan päälle. Olen myös kuullut paljon hyvää suomalaisesta arkkitehtuurista ja siitä, että suomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa ja haluaan tutustua suomalaisiin perinteisiin ja kulttuuriin paremmin. ”

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja isäntäperheiden kokemuksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot: Järjestösihteeri Mari Takalo, hosting@maailmanvaihto.fi+358 44 318 0888

Miten korona-aika vaikuttaa isäntäperhetoimintaan?

Vapaaehtoisten ja isäntäperheiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Vapaaehtoistyöntekijämme käyvät Suomeen saapuessaan koronatestissä ja noudattavat tarvittavia karanteenijärjestelyjä. Tarvittaessa vapaaehtoinen voi viettää karanteeniaikansa muualla kuin isäntäperheensä luona.

Tiedotamme vapaaehtoisille korona-ajan suosituksista ja rajoituksista Suomessa ennen heidän saapumistaan Suomeen sekä vapaaehtoisjakson kuluessa. Kannustamme isäntäperheitä ja vapaaehtoisia sopimaan heti yhteiselon alussa käytännöistä koronatilanteeseen liittyen. Lisäksi ohjeistamme vapaaehtoisia ja heidän vapaaehtoistyöpaikkojaan keskustelemaan työpaikan käytännöistä. Vapaaehtoistyöntekijämme noudattavat vapaaehtoistyöpaikkojensa mahdollisia etätyösuosituksia. Vapaaehtoisilla on sairausvakuutus, joka kattaa sairastumisen koronaan.

Niin isäntäperheet kuin vapaaehtoiset voivat kääntyä kaikissa koronaan liittyvissä mahdollisissa huolissaan Maailmanvaihdon puoleen. Aikoina, joina koronatilanne rajoittaa tapaamisia kodin ulkopuolella, vapaaehtoisen ja isäntäperheen saattaa tulla vietettyä aikaa enemmän yhdessä, vaikkapa kokkailtua yhdessä maailman makuja tai käytyä kävelyillä