Lahti: isäntäperheeksi Tiirismaan koulun japanilaiselle vapaaehtoiselle

Lokakuussa Tiirismaan kouluun Lahteen saapuuu, jos vain koronatilanne sallii, Japanista vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Ayaka. Haemme nyt hänelle isäntäperhettä. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Ayaka osallistuu International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

”Nimeni on Ayaka. Olen kotoisin Japanista, pienestä historiallisesta kaupungista nimeltä Kamakura. Olen työskennellyt opettajana peruskoulussa ja opettanut kaikkia oppiaineita. Pidän laulamisesta, musiikin kuuntelusta, kokkaamisesta, makeisten tekemisestä ja kutomisesta. Tykkään myös katsoa musikaaleja, jutella ihmisten kanssa, kävellä ulkosalla ja ottaa valokuvia. Odotan Suomessa asumista, koska haluan oppia suomalaisesta koulutuksesta ja elää suomalaisen elämäntyylin tapaan.”

Etsimme Ayakalle isäntäperhettä ensisijaisesti koko vapaaehtoisjakson ajaksi 15.10.2020–15.10.2021 (12 kk), mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja lykkäämme vapaaehtoisjakson alkua tarvittaessa.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön.

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja isäntäperheiden kokemuksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
+358 44 318 0888