Raasepori: tukihenkilöksi nuorelle vapaaehtoistyöntekijälle Turkista

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta? Haluaisitko kansainvälistyä kulmillasi? Ryhdy tukihenkilöksi vapaaehtoistyöntekijälle ulkomailta!

Maailmanvaihdon kautta Suomeen saapuu vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi nuoria eri puolilta maailmaa. Nyt Maailmanvaihto etsii tukihenkilöitä nuorelle, joka matkustaa maaliskuussa vapaaehtoistyöhön Raasporiin Turkista. Hän saapuu vapaaehtoistehtäviin vuodeksi (3/2022–3/2023) vammaisten aikuisten elämäntaitojen tukitoiminnan pariin. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta.

Tukihenkilöt tukevat nuoria vapaaehtoisia paikalliseen elämään tutustumisessa ja sopeutumisessa. He antavat aikaansa vapaaehtoiselle: kyselevät kuulumisia ja ovat läsnä ystävinä, joihin vapaaehtoisen on helppoa tukeutua tarvittaessa. Tukihenkilöt myös toisinaan viettävät vapaa-aikaa vapaaehtoisen kanssa.

Tukihenkilönä toimiminen tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi ja kansainvälistyä omilla kotikulmilla.

Tukihenkilötoiminta soveltuu kaikille uuteen ihmiseen tutustumisesta ja tämän tukemisesta kiinnostuneille. Etsimme mukaan toimintaan henkilöitä, jotka haluavat sitoutua tehtävävään koko vapaaehtoisjakson ajaksi. Englantia on hyvä osata vähintään kohtalaisesti.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää ja vastaanottaa nuoria kansainväliseen vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

”Kannustamme koko sydämestämme muita perheitä lähtemään mukaan tukiperhetoimintaan ja ottamaan rohkeasti uuden ihmisen osaksi omaa arkeaan. Tämän tien varoituskylttiin voisi kirjoittaa: ’Huomio, vuoden päästä teillä saattaa olla yksi tai useampi uusi elämänmittainen ystävä!’” – Jennica ja Petri

Kiinnostuiko? Näin mukaan:

Hakemuksesi vastaanotettuamme otamme yhteyttä sopiaksemme juttutuokiosta, jossa tarkoituksena on tutustua lisää puolin ja toisin ja sopia yhteistyöstä, jos kaikki vaikuttaa sopivalta. Perehdytämme sinut tehtävään etäyhteyksin. Lisäksi saat käyttöösi Maailmanvaihdon oppaan tukihenkilöille ja -perheille.

Jos haluat kysyä tukihenkilö tai -perhetoiminnasta, otathan yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää. Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 (0) 44 318 0888.