Leirinvetäjäksi ulkomaalaisten vapaehtoisten tulovalmennusleirille 20.–26.8.2021

Maailmanvaihto vastaanottaa elokuussa 2021 parikymmentä nuorta ulkomaalaista vapaaehtoistyöhön Suomeen 6–12 kuukaudeksi. Järjestämme uusille vapaaehtoistyöntekijöille tulovalmennusleirin 20.–26.8.2021. Koronatilanteen niin vaatiessa valmennus järjestetään tarvittaessa etänä.

Haluaisitko mukaan suunnittelemaan ja ohjaamaan vapaaehtoistyövuoteen Suomessa orientoivaa leiriä? Leirinvetäjänä pääset toteuttamaan kansainvälistä leiriä ja harjoittamaan ryhmänohjaus- ja organisointitaitojasi.

Leirin keskeisiä teemoja ovat mm. vapaaehtoistyön vaikuttavuus, kulttuurien välinen oppiminen ja konfliktinratkaisu. Leirillä perehdytään myös suomalaiseen kulttuuriin yhteiskuntaan. Leiri pidetään Kesärinteen leirikeskuksessa Tuusulassa. Leirin järjestelyihin osallistuu leirinvetäjän ohella myös Maailmanvaihdon järjestösihteeri ja harjoittelija sekä 3–4 vapaaehtoista leiriohjaajaa.

Toivomme leirinvetäjältä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä vastuullisuutta. Aiempi kokemus kouluttamisesta ja ryhmien ohjaamisesta sekä henkilökohtainen kokemus ulkomailla asumisesta ovat eduksi. Leirinvetäjän pesti sopii erityisen hyvin esimerkiksi HUMAK:in yhteisöpedagogian opiskelijoille. Leirillä työskenteleminen on vapaaehtoistoimintaa, mutta leirinvetäjälle maksetaan leirin ajalta puolipäivärahaa ja hänen matkakulunsa leirille korvataan.

Leiriä ryhdytään suunnittelemaan kesän alussa, ja tiimi kokoontuu noin 3–4 kertaa ennen leiriä. Suunnittelutapaamiset järjestettäneen pääkaupunkiseudulla tai tarvittaessa etänä. Matkakulut kokouksiin korvataan kauempaa tuleville edullisimman julkisen mukaan. Koko leiritiimin toivotaan osallistuvan suunnittelukokousten ohella leirin jälkeen pidettävään arviointitapaamiseen.

Jos olet kiinnostunut leirinvetäjän paikasta, lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot osaamisestasi, kokemuksestasi ja miksi olet kiinnostunut työskentelemään leirillä. Lähetä hakemuksesi järjestösihteeri Mari Takalolle osoitteeseen hosting@maailmanvaihto.fi viimeistään 1.3.2021. Järjestösihteeri antaa mielellään lisätietoja sähköpostitse ja puhelimitse: 044-318 0888.