Lieksa: Tukihenkilöksi nuorelle turkkilaiselle vapaaehtoiselle

Lieksaan saapui toukokuussa vapaaehtoistyöhön nuori Turkista, Tuğçe, jolle Maailmanvaihto etsii nyt tukihenkilöä. Ehkä sinua?

Tuğçe työskentelee vapaaehtoisena Kolin kansallispuistossa ja luontokeskus Ukossa kuusi kuukautta (5/2019–11/2019). Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta.

Tukihenkilönä autat nuorta ulkomaalaista vapaaehtoistyöntekijää sopeutumaan uuteen ympäristöön: tuet vapaa-ajanvietossa ja ystävien löytämisessä sekä tarvittaessa opastat arkipäivän asioiden hoitamisessa. Olet kaveri, joka pitää yhteyttä säännöllisesti, vähintään noin kerran kuussa.

Tukihenkilönä pääset tutustumaan ulkomaalaisen vapaaehtoistyöntekijän kulttuuritaustaan ja kieleen sekä omaan lähiseutuusi uusin silmin. Tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistoimintaa, josta saa halutessaan todistuksen.

Tuğçe

  • 24-vuotias nuori nainen Turkista
  • vapaaehtoisena Kolin kansallispuistossa ja luontokeskus Ukossa 5/2019–11/2019 (6 kk)
  • äidinkieli turkki, puhuu hyvin englantia
  • pitää eläintenhoidosta ja elokuvien katselusta
  • kiinnostunut tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja historiaan sekä tapaamaan uusia ihmisiä
  • haussa tukihenkilö tai -perhe

Kiinnostuitko? Täytä tukihenkilölomake tai lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

”Suosittelen tukihenkilötoimintaa kaikille, joita kiinnostaa tutustua upeisiin nuoriin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito kehittyy väkisinkin, ja joka viikonlopulle on tekemistä!” – tukihenkilö Tuuli-Titania Valtanen

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lisätiedot

Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888