Lokakuussa isäntäperheeksi Kotkassa

Ensi lokakuussa Kotkaan on tarkoituksena saapua, jos vain koronatilanne sallii, vapaaehtoistyöhön nuori Saksasta, Sara. Haemme nyt hänelle isäntäperhettä. Olisitko kiinnostunut tästä vuoden (10/2020–10/2021) kulttuurikylvystä? Tutustu lisätietoihin ja ota yhteyttä!

Sara tulee vapaaehtoistyöhön Kotkan englanninkieliseen leikkikouluun. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Etsimme Saralle nyt isäntäperhettä.

Sara

  • 18-vuotias saksalainen Sara työskentelee vapaaehtoisena Kotkan englanninkielisessä päiväkodissa 10/2020–10/2021 (12 kk).
  • Hän tarvitsee isäntäperheen ajalle 10/2020–10/2021 (12 kk).
  • Saran äidinkieli on saksa.
  • Hän harrastaa ratsastusta ja tykkää lukea fantasiakirjoja.
  • Sara toivoo pääsevänsä isäntäperheen kautta näkemään suomalaista perhearkea ja -kulttuuria.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Etsimme vapaaehtoiselle isäntäperhettä ensisijaisesti koko vapaaehtoisjakson ajaksi 19.10.2020–18.10.2021, mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja lykkäämme vapaaehtoisjakson alkua tarvittaessa.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön.

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja isäntäperheiden kokemuksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
+358 44 318 0888