Ensi maaliskussa vuodeksi Itävaltaan Euroopan solidaarisuusjoukkoihin urheilutoiminnan pariin – hae viim. 24.11.2021!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Innostaako liikunta ja urheilu? Lähde maaliskuussa Itävaltaan vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin SPORTUNION Österreichiin!

 • Vapaaehtoisjakso 1.3.2022–28.02.2023 (12 kuukautta)
 • Vapaaehtoistyöpaikka SPORTUNION Österreich
 • Vapaaehtoistyöpaikka sijaitsee Wienissä Itävallassa

SPORTUNION Österreich on ”urheilua kaikille” -katto-organisaatio Itävallan liikunta- ja urheilujärjestöille. He tukevat jäsenjärjestöjään urheilu- ja terveyttä edistävän toiminnan tarjoamisessa kaikille yhteiskunnan jäsenille. He haluavat käsitellä toiminnassaan mm. reilua peliä, kulttuurien välistä ymmärrystä, eettisyyttä urheilussa, tiimityötä ja henkilökohtaista kasvua urheilun kautta.

Nyt SPORTUNION etsii vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin urheilusta kiinnostunutta 18–30-vuotiasta nuorta, joka on avoin ja motivoitunut työskentelemään vapaaehtoisena urheilutoiminnan parissa. Vapaaehtoinen tukee SPORTUNIONissa hallinnollisissa tehtävissä sekä tapahtumissa.

Aiempaa osaamista ei vaadita – vapaaehtoisjakso sen sijaan tarjoaa mainion mahdollisuuden oppia toiminnasta liikunta- ja urheilualalla. Tehtävissä tarvitaan käytännön englannin kielen taitoa, minkä ohella vapaaehtoistyöpaikka arvostaa motivaatiota oppia saksaa.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelun rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan mm. matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä vain pieni osa matkakustannuksista), ruoat, majoitus ja vakuutus.

Esteettömyydestä

Jos sinulla on vamma tai pitkäaikaissairaus ja vapaaehtoistehtävät vaikuttavat sinulle soveltuvilta, olet tervetullut tiedustelemaan vapaaehtoisjaksoa koordinoivalta nuorisovaihtojärjestö Grenzenlosilta, voisiko jakso olla mahdollista järjestää tarvitseminesi järjestelyin. Tavoitat Grenzenlosin osoitteesta application@grenzenlos.or.at.

Haku

Hae viimeistään 24.11.2021! Vapaaehtoistyöpaikkaan haetaan itävaltalaisen nuorisovaihtojärjestö Grenzenlosin kautta. Lataa ja täytä hakulomake (docx). Lähetä lomakkeesi sekä englanninkielinen ansioluettelosi ja motivaatiokirjeeseen Grenzenlosille osoitteeseen application@grenzenlos.or.at ja kopiona Maailmanvaihtoon osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi. Voit nimetä hakulomakkeessasi Maailmanvaihdon tukijärjestöksesi (support organization) Suomessa. Tietomme ovat:

 • Name: Maailmanvaihto – ICYE Finland
 • OID: E10126971
 • Address: Oikokatu 3, 00170 Helsinki
 • Phone number: +358504525660
 • E-mail address: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi
 • Contact person: Secretary General Anni Koskela

Grenzenlos välittää hakijoiden hakemuksia vapaaehtoistyöpaikalle. Vapaaehtoisen valinnassa etusijalla ovat hakijat, joilla ei ole kansainvälistä kokemusta tai korkeakoulututkintoa. Grenzenlosin lisätiedot hakemisesta löydät osoitteesta http://www.melange.at/en/application-govienna.

Koronatilanteessa hakemisesta

 • Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu voidaan aloittaa virtuaalisesti, jos fyysisen ulkomaanjakson aloittaminen kohdemaassa ei poikkeusolojen vuoksi ole vielä mahdollista. Jaksoa jatketaan kohdemaassa, kun tilanne sen sallii. Vapaaehtoispalvelujakso on myös mahdollista koronatilanteen niin vaatiessa siirtää myöhempään ajankohtaan tai perua. (Ks. Opetushallituksen uutinen.)
 • Kannattaa selvittää lentoyhtiöstä, millaisin kustannuksin lennot olisi tarvittaessa mahdollista siirtää tai peruuttaa.

Lisätietoja

Haluaisitko kysyä jotakin avoimesta paikasta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää! Tavoitat meidät osoitteesta maailmanvaihto@maailmanvaihto ja puhelinnumerosta 050 452 5660.