Pääkaupunkiseutu: Isäntäperheeksi nuorelle intialaiselle vapaaehtoiselle

Kutsu maailma kotiisi! Nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto etsii pääkaupunkiseudulta isäntäperhettä nuorelle intialaiselle vapaaehtoistyöntekijälle, Kirandeepille!

Kirandeep on 30-vuotias nuori nainen, joka saapuu ensi huhtikuun alussa Intiasta kahdeksaksi kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön Lyhty ry:n kehitysvammaisten aikuisten tekstiilityöpajaan (Luovilla) Helsinkiin. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arkipäivän yhteistyön kautta.

Olisiko kodissasi sijaa nuorelle vapaaehtoiselle? Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta. Isäntäperhe saa Maailmanvaihdolta perehdytyksen rooliinsa sekä tukea koko isäntäperhejakson ajan.

Etsimme Kirandeepille isäntäperhettä ensisijaisesti isäntäperhettä koko vapaaehtoisjaksoksi (1.4.2018–30.11.2018), mutta myös esim. 4 kk majoitusjakso on mahdollinen. Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja kulttuuriin ja jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Maailmanvaihto – ICYE Finland on tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan juhlistava järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi. Kirandeep osallistuu Lyhdyssä Eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun.

Kirandeep

  • 30-vuotias nuori nainen Intiasta
  • työskentelee vapaaehtoisena Lyhty ry:n Luovilla-työpajassa 4/2018–11/2018 (8 kk)
  • tarvitsee isäntäperheen ajalle 4/2018–11/2018 (8 kk)
  • puhuu äidinkielenään pandžabia ja osaa hyvin englantia sekä hindiä
  • pitää mm. musiikista ja kokkaamisesta
  • odottaa innolla Suomessa paikalliseen elämään lähietäisyydeltä tutustumista ja oman kulttuuritaustansa jakamista

Kiinnostuitko? Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888