Pääkaupunkiseutu: tammikuun lopulla isäntäperheeksi Kuusikon koulun japanilaiselle vapaaehtoiselle

Viime syyskuussa Kuusikon kouluun Vantaalle saapui vuodeksi vapaaehtoistyöhön nuori Japanista, Saki, jolle nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto etsii nyt pääkaupunkiseudulta isäntäperhettä jakson loppuosaan. Olisiko kodissasi sijaa nuorelle vapaaehtoiselle?

Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta. Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Vapaaehtoisjaksonsa alun Saki on viettänyt paikallisessa isäntäperheessä. Nyt haemme hänelle kotia jakson loppuosaan, ensi tammikuun 2020 lopulta syyskuun lopulle (noin 8 kk) – ehkä sinua? Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Oma huone ei ole vaatimus, mutta nuorelle tulee olla kodissa jokin oma paikka. Kutsu maailma kotiisi!

Saki

  • 20-vuotias nuori nainen Japanista
  • vapaaehtoistyössä Kuusikon koulussa Vantaalla 9/2019–9/2020 (12 kk)
  • tarvitsee isäntäperheen tammikuun 2020 lopulta syyskuun 2020 lopulle (noin 8 kk)
  • äidinkieli japani, osaa myös englantia
  • harrastaa mm. laulamista ja matkustamista
  • toivoo oppivansa Suomessa kulttuurista ja koulutusjärjestelmästä

Kiinnostuitko?

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Lähetämme nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanotamme ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.