Pääkaupunkiseutu: Kutsu maailma kotiisi! Isäntäperheeksi vapaaehtoiselle Saksasta

Viime elokuussa Fallkullan kotieläintilalle Helsinkiin saapui Maailmanvaihdon kautta vuodeksi Saksasta nuori nimeltä Franziska, jolle Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä vapaaehtoisjakson loppuosaan. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Nuoren vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta. Etsimme Franziskalle ensisijaisesti perhettä ensisijaisesti ajalle 4/2023–8/2023 (noin 4,5 kk), mutta myös lyhyempi majoitusjakso on mahdollinen.

Franziska

  • Olen kotoisin Saksasta ja 19-vuotias.
  • Pidän kielistä. Äidinkieleni saksan ohella puhun englantia ja jonkin verran ranskaa. Osaan myös hieman suomea.
  • Pidän myös uusien liikuntalajien kokeilemisesta, teatterista, musikaaleista ja keskiaikaisista markkinoista. Rakastan musiikkia. Olen käynyt kolme vuotta klassisen laulun tunneilla.
  • Suomessa on innostavaa tutustua uuteen maahan, tavata uusia kiinnostavia ihmisiä, laajentaa näköpiiriäni ja kerätä uusia kokemuksia.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Lähetämme ja vastaanotamme nuoria 6–12 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Franziska osallistuu Fallkullassa vapaaehtoisohjelmaan nimeltä Internationaler Jugendfreiwilligendienst.

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

Lue myös

Kotka: Kutsu maailma kotiisi! Huhtikuussa isäntäperheeksi vapaaehtoiselle Saksasta

Tammikuun lopulla Kotkan englanninkieliseen leikkikouluun saapui Saksasta vapaaehtoistyöhön nuori nimeltä...

Helsinki: kesäkuussa isäntäperheeksi vapaaehtoiselle Japanista

Tammikuun lopulla Helsingin kielilukioon saapuu Japanista vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Hiroki, jolle...