Maailmanvaihdon kanssa Helsinki Pride -kulkueeseen ja -piknikille 2.7.2022

Hei Maailmanvaihdon väki, pian koittaa Helsinki Pride -viikko! Tule lauantaina 2.7.2022 klo 12 alkaen Maailmanvaihdon kanssa Helsinki Pride -kulkueeseen ja -piknille osoittaamaan tukesi sille, että yhdenvertaiset oikeudet ja hyvinvointi kuuluvat kaikille riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Maailmanvaihdossa nuoret eri puolilta maailmaa kohtaavat kansainvälisen vapaaehtoistyön äärellä. Meille on tärkeää luoda yhdessä kanssa turvallisempaa tilaa ja edistää yhdenvertaisuutta. Osana tätä haluamme huomioida toiminnassamme yhä paremmin sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta.

Mitä, missä ja milloin?

Helsinki Pride -kulkue alkaa Senaatintorilta. Tapaamme Senaatintorin laidalla Kansalliskirjaston pääovien luona (Unioninkatu 36) klo 12. Liitymme mukaan kulkueeseen loppupäähän.

Kulkueen reitti on noin 2,8 km pitkä. Helsinki Priden sivustolta löydät kulkueohjeistuksen. Sivustolta löydät myös muita lisätietoja kulkueesta, esim. esteettömyystiedot (ks. sivun alareuna).

Piknik järjestetään kulkueen päätöspisteessä Kaivopuistossa. Kävelemme sinne yhdessä ja asettaudumme pikniköimään puistossa sinne, missä on tilaa.

Toivomme, että tuot piknikille pientä kasvisruokavalion purtavaa yhdessä jaettavaksi. Suosittelemme ottamaan mukaan myös vettä sekä viltin tai istuinalustan. Me tuomme pientä pientä purtavaa ja muutaman viltin.

Helsinki Pride -viikko (https://pride.fi/pride-week) on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tänä vuonna se jäjrestetään 27.6.–3.7.2022 teemalla Kohtaamisia. Teeman kautta halutaan tuoda esiin Helsinki Priden perustehtävää: ihmisten kohtaamisten mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta.

Miten mukaan?

Tervetuloa mukaan Maailmanvaihdon väki ja järjestömme ystävät! Jos haluat liittyä seuraamme, toivomme, että ilmoitat meille osallistumisestasi osoitteeseen programmeassistant@maailmanvaihto.fi, jotta tiedämme, keitä odottaa paikalle.

Jos et löydä meitä, voit soittaa tai tekstata toimistotiimimme vapaaehtoiselle Lauralle: +358 50 346 0965. Huomiona, että kulkueeseen ja piknikille odotetaan paljon väkeä, joten yhteys ja kuuluvuus saattavat olla heikkoja.

Lue myös

Maailmanvaihdon toimisto suljettuna 18.5.

Maailmanvaihdon toimisto on suljettu torstaina 18.5.2023.

Syyskuussa vapaaehtoistyöhön nuorisovaihtojärjestöön Berliiniin – hae viim. 30.4.!

Maailmanvaihdon yhteistyöjärjestö ICJA etsii 18–30-vuotiasta nuorta vuodeksi vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin...

Maailmanvaihdon toimisto suljettuna 7.–10.4.2023

Maailmanvaihdon toimisto on suljettuna 7.–10.4.2023.