Raasepori: Isäntäperheeksi Dagtekin nuorelle tanskalaiselle vapaaehtoiselle

Elokuun lopulla Tammisaareen saapuu vapaaehtoistyöhön vuodeksi nuori Tanskasta, Marie, jolle Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä Raaseporin alueelta.

Marie tulee vapaaehtoistyöhön Tammisaaressa sijaitsevaan kehitysvammaisten aikuisten taide- ja tekstiilipaja Dagtek Konst & Hantverkiin vuodeksi (8/2019–8/2020). Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta. Marien vapaaehtoisjakso alkaa tulovalmennusleirillä 19.–28.8.2019 Tuusulassa, minkä jälkeen hän aloittaa vapaaehtoistyöt Tammisaaressa. Ensimmäisiin vapaaehtoisviikkoihin Marielle on järjestynyt isäntäperhe, mutta pidempiaikainen koti uupuu.

Olisiko kodissasi sijaa nuorelle vapaaehtoiselle? Ulkomaalaisen vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Oma huone ei ole vaatimus, mutta nuorelle tulee olla kodissa jokin oma paikka. Haussa on ensisijaisesti perhe, joka voi tarjota Marielle kodin koko vuodeksi,  mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen.

Marie

  • 22-vuotias nuori Tanskasta
  • vapaaehtoistyössä Dagtek Konst & Hantverkissa 8/2019–8/2020 (12 kk)
  • äidinkieli tanska, sujuva englannin kielen taito, osaa saksan, ranskan ja venäjän perusteet sekä ymmärtää ruotsia ja norjaa
  • harrastaa partiotoimintaa ja taiteita
  • toivoo tutustuvansa Suomeen ja suomalaiseen arkikulttuuriin, saavansa uusia näkökulmia ja oppivansa hahmottamaan Suomen ja Tanskan yhtäläisyyksiä ja eroja

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Lähetämme nuoria aikuisia Suomesta pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanotamme ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.

Kiinnostuitko?

Lisätiedot:

  • Maailmanvaihto: Mari Takalo: hosting(at)maailmanvaihto.fi, 044 318 0888
  • Dagtek: Sirkka Koskinen: sirkka.koskinen(at)karkulla.fi, 0247 431 440