Seinäjoki: Isäntäperheeksi nuorelle vapaaehtoiselle Saksasta

 

Elokuussa Suomeen saapuu vuodeksi Saksasta vapaaehtoinen nimeltä Lea. Hän tulee tekemään vapaaehtoistyötä ensin Eurajoella ja sitten Seinäjoella. Maailmanvaihto etsii nyt Lealle isäntäperhettä Seinäjoelta. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Lea tulee työskentelemään vapaaehtoisena Seinäjoella Seinäjoen lukiossa ajalla 1/2024–8/2024 (noin 7,5 kk). Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Lea on Saksasta ja hän osallistuu vapaaehtoistyöohjelmaan nimeltä Internationalen Jugendfreiwilligendienst.

Aika nuoren vapaaehtoisen isäntäperheenä on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotosalla, harjoittaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uusista näkökulmista. Toivomme, että Lea voi viipyä isäntäperheessä vähintään kolme kuukautta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.

Lea

”Moikka, nimeni on Lea ja olen Saksasta. Olen 18-vuotta, ja puhun saksaa ja englantia. Harrastan urheilua, ja olen aina kiinnostunut erilaisten urheilulajien kokeilemisesta. Olen myös kiinnostunut ruoanlaitosta. Kuvailisin itseäni avaramieliseksi, ystävälliseksi ja iloiseksi ihmiseksi. Odotan innolla tulevia uusia kokemuksia ja suomalaiseen kulttuuriin tutustumista. Terveisiä Saksasta!”

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888 (myös WhatsApp)

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi täyttämällä isäntäperhelomake. Lomakkeen lähettäminen on ensiaskel isäntäperheeksi ryhtymisessä, mutta se ei vielä sido mihinkään. Kun olemme vastaanottaneet lomakkeen, otamme yhteyttä – jutellaan sitten lisää.

Hae isäntäperheeksi.

 

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

 

Lue myös

Kouluttaudu hakijoiden haastattelijaksi 28.10.

  Etsitkö vapaaehtoistoimintaa? Olisitko kiinnostunut osallistumaan Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistyöhön ulkomaille...

Asetu ehdolle! Maailmanvaihdon hallituksen uudet jäsenet valitaan 2.11.2023

  Haluaisitko mukaan luotsaamaan Maailmanvaihdon toimintaa? Asetu ehdolle Maailmanvaihdon hallitukseen!...

Pikalähtö: Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Espanjaan syyskuussa 2023 – hae mahdollisimman pian!

  Pikalähtö vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukoissa! Espanjassa Asociación Brújula Intercultural etsii...