Raseborg: Värdfamilj sökes från augusti för en dansk volontärarbetare vid Dagtek 

I slutet av augusti tar Dagtek Konst & Hantverk via Maailmanvaihto ry emot en ung dansk volontärarbetare, Marie, för ett år (9/2019–8/2020). Maailmanvaihto söker nu efter en värdfamilj i Ekenäs med omnejd.

Skulle du ha möjlighet att ta emot Marie i ditt hem? Att inkvartera en volontärarbetare är frivilligarbete som erbjuder hela familjen möjlighet till att förbättra sina språkkunskaper och kunskaper att kommunicera med en person med annorlunda bakgrund. Samtidigt erbjuds ett tillfälle att se sin omgivning ur ett nytt perspektiv. Syftet med volontärperioden är att genom samarbete i vardagen främja förståelsen mellan olika kulturer.

Som värdfamilj lämpar sig en familj eller person som är intresserad av att lära känna en ny människa och dennes kulturbakgrund, samt att dela sin vardag med en ny familjemedlem. Familjen erbjuder kost och logi för volontärarbetaren (förutom lunch vid vardagar). Ett eget rum är inte en förutsättning, men det måste finnas någon form av egen plats för volontären. Vi söker i första hand efter en värdfamilj för hela året, men det är också möjligt att vara värdfamilj under en kortare tid, t.ex. 4 månader.

 ”Hej, jag är Marie från Danmark och jag ska komma till Ekenäs för att bli volontär på Dagtek. Jag hoppas att jag kan lära mig mycket om konst och hantverk, personer med funktionsvariationer, Finlands kultur, samt om mig själv som person. Ser fram emot att höra från dig!”

Marie

  • en 22-årig ung kvinna från Danmark
  • volontärarbetare vid Dagtek Konst & Hantverk  9/2019–8/2020 (12 månader)
  • modersmål danska, pratar flytande engelska, förstår svenska och norska
  • hobbyer: scoutverksamhet och konst
  • vill lära sig mera om Finland och Finlands kultur och uppleva vardagsliv i Finland

”Åtminstone just det två månaders erfarenhet kan jag rekommendera att skrida värdfamilj för alla som vill se, hör och uppleva mer. Ibland hoppa till det okända kan vara det bästa dåd i ditt liv.” – Jaana Silvast, en medlem i värdfamilj.

Maailmanvaihto etablerade i 1958. Det fungerar för att främja interkulturell förståelse, jämlikhet, jämställdhet och fred. Vi sänder unga vuxna från Finland för långvarig (6-12 mån.) volontärarbete utomlands och tar emot utländska volontärarbetare i Finland.

Blev du intresserad? Kontakta Maailmanvaihto eller Dagtek!

  • Maailmanvaihto: Mari Takalo hosting@maailmanvaihto.fi, 044 318 0888
  • Dagtek: Sirkka Koskinen sirkka.koskinen@karkulla.fi, 0247 431 440

Du kan också: