Syyskuussa Tanskaan Euroopan solidaarisuusjoukkoihin eri tehtäviin – hae heinäkuun aikana!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa? Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä Tanskaan! Tanskassa vapaaehtoisia haetaan hoitokotiin ja oppilaitoksiin.

Aloita merkityksellinen jakso ulkomailla! Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisjaksot Tanskassa alkavat elo–syyskuussa 2024 ja kestävät 11–12 kuukautta. Katso avoinna olevat vapaaehtoispaikat ja paikkakohtaiset hakuajat alta. Jaksoja koordinoi Tanskan ICYE-järjestö.

 1. Nuorisotalo ja tapahtumakeskus Kulturfabrikken, vapaaehtoisjakson kesto 1.9.2024–31.8.2025. Viimeinen hakupäivä 31.7.2024. Lue lisää paikasta täältä.
 2. Sisäoppilaitos Vedersø Efterskole, vapaaehtoisjakso 6.8.2024–30.6.2025. Hae mahdollisimman pian. Lue lisää paikasta täältä.
 3. Vandel Efterskole, vapaaehtoisjakso 6.8.2024–30.6.2025. Viimeinen hakupäivä 5.8.2024. Tutustu paikkaan täältä.

Lisätietoja vastaanottavista organisaatioista löydät myös täältä.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa on tarkoitettu 18–30-vuotiaille ja sen rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan:

 • matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista)
 • lähtömaan tukijärjestön (lähettävä järjestö) tuki ja yhteydenpito
 • kohdemassa tulovalmennuskoulutus ja puolivuotisleiri
 • ylläpito kohdemaassa
 • taskuraha
 • päivittäiset työmatkat vapaaehtoistyöpaikalle
 • sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä vastuuvakuutus
 • tukea paikallisen kielen opiskeluun

Lue lisää vapaaehtoistyöstä Euroopan solidaarisuusjoukoissa yleisesti

Haku

Hae ennen hakuaikojen päättymistä heinä–elokuussa (tarkista paikkakohtaisesti ylhäältä). Paikat täytetään sopivien hakijoiden löydyttyä, joten hae mahdollisimman pian!

Esteettömyys ja erityistuki

Voit tiedustella vapaaehtoistyöpaikkojen esteettömyydestä koordinoivalta järjestöltä osoitteesta esc.incoming@icye.dk tai ottaa yhteyttä meihin Maailmanvaihdossa (maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi). Selvitämme mielellämme, voisivatko paikat soveltua ympäristönsä puolesta sinulle.

Lisätietoja

Haluaisitko kysyä jotakin avoimista paikoista tai Euroopan solidaarisuusjoukoista yleisemmin? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää! Tavoitat meidät osoitteesta tiedottaja@maailmanvaihto.fi ja puhelinnumerosta 050 346 0965.

”Ainakin itselleni sekä kuulemani mukaan myös monelle muulle vapaaehtoisena toimineelle nuorelle vuosi on ollut elämän opettavaisin sekä elämysrikkain, joten sen puolesta voin ehdottomasti suositella seikkailuun lähtemistä. Vapaaehtoistyön tekeminen ulkomailla on myös mielestäni arvokasta kulttuurienvälistä toimintaa, jonka tarjoamat kokemukset ja muistot säilyvät mielessä vielä pitkään.” – Helmi, vapaaehtoistyössä Ranskassa

”Vapaaehtoisjaksoa pohtiville itselläni on oikeastaan vain yksi vinkki: LÄHDE! Hakeminen on helppoa, ohjelma kattaa arkiset kustannukset ja vapaaehtoisille tarjotaan koulutusta ja tukea vapaaehtoisjakson aikana, myös kielen oppimiseen. Lähtöpäätös voi jännittää, mutta sekä vapaaehtoisjaksosta vastuussa olevilta järjestöiltä että muilta vapaaehtoisilta saa korvaamatonta tukea haastavissakin tilanteissa. Lopputuloksena on mahdollisuus tutustua toisenlaiseen arkeen, uusiin ihmisiin, vahvistaa kielitaitoaan ja päästä mukaan kokemukseen, jota voi muistella vielä vuosia jälkeenpäin.” – Anna, vapaaehtoistyössä Espanjassa

Lue myös

Saksaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön – hae mahd. pian!

Hannoverissa Märchenkoffer e.V tukee monikielisyyttä ja maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten...

Vapaaehtoistyöhön Italiaan! Paikkoja avoinna useisiin organisaatioihin – hae mahd. pian!

Haluaisitko lähteä tänä vuonna vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin? Hae vapaaehtoiseksi Italiaan,...