Raasepori: isäntäperheeksi nuorelle kenialaiselle vapaaehtoiselle

Kutsu maailma kotiisi! Nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto etsii Raaseporin seudulta isäntäperhettä kehitysvammaisten taidekäsityöpajan nuorelle kenialaiselle vapaaehtoistyöntekijälle, Catherinelle!

Catherine on 18-vuotias nuori nainen, joka saapui maaliskuussa 2018 vuodeksi vapaaehtoistyöhön kehitysvammaisten taidekäsityöpajaan, Dagtek Konst & Hantverkiin. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arkipäivän yhteistyön kautta.

Vapaaehtoisen majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona ja vahvistaa kielitaitoa. Samalla tarjoutuu tilaisuus nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta. Etsimme  Catherinelle isäntäperhettä vapaaehtoisjakson loppuosaan, ajalle 8/2018–2/2019 (noin 7 kk).

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja kulttuuriin ja jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi. Catherine osallistuu International Cultural Youth Exchange (ICYE) -vapaaehtoisohjelmaan.

Catherine

  • 18-vuotias nuori nainen Keniasta
  • työskentelee vapaaehtoisena Dagtek Konst & Hantverkissa Tammisaaressa 3/2018–2/2019 (noin 12 kk)
  • tarvitsee isäntäperheen ajalle 8/2018–2/2019 (24.8. alkaen)
  • puhuu äidinkielenään kikujua ja osaa sujuvasti englantia sekä swahialia
  • harrastaa lukemista ja leipomista
  • toivoo oppivansa vapaaehtoistyössä uusia taitoja ja uuden kielen

Kiinnostuitko? Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888