Tukihenkilöksi nuorelle ulkomaalaiselle vapaaehtoistyöntekijälle

Nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto etsii tukihenkilöitä nuorille ulkomaalaisille vapaaehtoistyöntekijöille Hämeenkoskelta, Lahdesta, Järvenpäästä, Pieksämäeltä, Alavudelta, Niinikoskelta, Alajärveltä, Tuusulasta, Kotkasta ja Nakkilasta!

Elokuussa Maailmanvaihdolle saapuu 25 uutta innokasta vapaaehtoista lähes kaikilta mantereilta, jotka työskentelevät vuoden tai puolen vuoden ajan vapaaehtoistyöpaikoissamme ympäri Suomen. Vapaaehtoistyöjakson tavoitteena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arkipäivän yhteistyön kautta.

Haemme nyt vapaaehtoisille paikallisia tukihenkilöitä. Olisitko sinä kiinnostunut ryhtymään vapaaehtoistyöntekijän tueksi?

Tukihenkilönä autat nuorta ulkomaalaista vapaaehtoistyöntekijää sopeutumaan uuteen ympäristöön: tuet vapaa-ajanvietossa ja ystävien löytämisessä sekä tarvittaessa opastat arkipäivän asioiden hoitamisessa. Olet kaveri, joka pitää yhteyttä säännöllisesti, vähintään noin kerran kuussa. Tukiperhe myös majoittaa vapaaehtoista viikonloppuisin ja loma-aikoina, tilanteesta riippuen joko säännöllisesti tai toisinaan.

Tukihenkilönä tai -perheenä näet oman asuinympäristösi uusin silmin ja pääset treenaamaan kielitaitoasi. Tukihenkilöt ja -perheet perehdytetään tehtäviinsä, ja vapaaehtoisen tukena toimimisesta saa halutessaan todistuksen.

Haemme tukihenkilöä tai -perhettä Haapavedeltä meksikolaiselle Deniselle, Hämeenkoskelta ranskalaiselle Camillelle, Kotkasta nepalilaiselle Nabinille, Niinikoskelta intialaiselle Nidhinille ja Pieksämäeltä espanjalaiselle Félixille. 

Camille (Hämeenkoski)

 • 24-vuotias nuori nainen Ranskasta
 • työskentelee vapaaehtoisena Myllylähde-yhteisössä 8/2018–8/2019 (12kk)
 • puhuu äidinkielenään ranskaa ja osaa espanjaa ja englantia
 • opiskellut espanjan kieltä yliopistossa
 • harrastaa lukemista, piirtämistä, maalaamista ja valokuvausta
 • haussa tukihenkilö tai -perhe

Nidhin (Niinikoski)

 • 26-vuotias nuori mies Intiasta
 • työskentelee vapaaehtoisena Tapolan kyläyhteisössä Niinikoskella 8/2018–8/2019 (12kk)
 • puhuu äidinkielenään malayalamia ja osaa englantia
 • opiskellut matkailualaa ja haaveilee tulevaisuudessa omasta extreme-matkailuun erikoistuneesta yrityksestä
 • harrastaa kriketin pelaamista, lukemista ja matkustelua
 • haussa tukihenkilö tai -perhe

 

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.

Kiinnostuitko? Täytä tukihenkilölomake tai tukiperhelomake tai lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

”Suosittelen tukihenkilötoimintaa kaikille, joita kiinnostaa tutustua upeisiin nuoriin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito kehittyy väkisinkin, ja joka viikonlopulle on tekemistä!” – tukihenkilö Tuuli-Titania Valtanen

Lisätiedot

Harjoittelija Kia Karvetti
harjoittelija@maailmanvaihto.fi
+358 (0)9 774 11 01