Tulovalmennusleirin vetäjäksi 19.–28.8.2019

Haluaisitko mukaan suunnittelemaan ja ohjaamaan leiriä, jolla ulkomaalaiset nuoret orientoituvat vapaaehtoistyövuoteen Suomessa? Hae vapaaehtoiseksi leirinvetäjäksi!

Elokuussa Maailmanvaihdon kautta saapuu vapaaehtoistyöhön Suomeen 25–30 ulkomaalaista nuorta. Iältään vapaaehtoiset ovat 18–30-vuotiaita, ja heidän vapaaehtoisjaksonsa kestävät 6–12 kuukautta. Useimmat osallistujista tulevat vapaaehtoistyöhön kasvatus- tai sosiaalialalle tai vammaistatyön pariin.

Maailmanvaihto järjestää tulijoille tulovalmennusleirin 19.–28.8.2019 Tuusulassa, Kesärinteen leirikeskuksessa. Leirin keskeisiä teemoja ovat vapaaehtoistyön idea, kulttuurienvälinen oppiminen ja konfliktinratkaisu. Leirillä perehdytään myös suomalaiseen yhteiskuntaan, kulttuuriympäristöön ja suomen kieleen.

Leirinvetäjänä pääset oppimaan kansainvälisen leirin suunnittelusta ja toteuttamisesta. Lisäksi pesti tarjoaa mahdollisuuden harjoitella fasilitaattorin ja leiriohjaajan taitoja. Leirinvetäjä vastaa leirin suunnittelusta ja toteutuksesta yhteistyössä Maailmanvaihdon järjestösihteerin ja leiritiimin kanssa. Leiritiimiin osallistuu leirinvetäjän ohella 3–4 vapaaehtoista ohjaajaa sekä kaksi vapaaehtoista suomen kielen opettajaa.

Leiriä ryhdytään suunnittelemaan toukokuun 2019 lopulla. Tiimi kokoontuu noin 2–3 kertaa ennen leiriä ja pitää jälkikäteen arviointitapaamisen. Tiimitapaamiset pidettäneen Helsingissä. Kokouksiin ja leirille korvataan matkakulut edullisimman julkisen, joskin ympäristösyistä junamatkustusta suosien, mukaan.

Leirillä työskenteleminen on vapaaehtoistoimintaa, mutta leirinvetäjä saa täyden ylläpidon sekä päivärahat leirin ajalta. Pesti sopii erityisesti yhteisöpedagogian opiskelijoille, mutta myös muiden vastaavien alojen opiskelijoille ja osaajille.

Toivomme leirinvetäjältä innostunutta asennetta ja kiinnostusta yhdessä toimimiseen, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä vastuullisuutta. Aiempi kokemus leiritoiminnan ohjaamisesta ja osallistavista menetelmistä sekä henkilökohtainen kokemus ulkomailla asumisesta ovat eduksi, mutteivat välttämättömiä.

Kiinnostuitko? Lähetä järjestösihteeri Mari Takalolle osoitteeseen hosting(at)maailmanvaihto.fi vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot, miksi olet kiinnostunut työskentelemään Maailmanvaihdon leirillä ja mitä hyödyllisiä taitoja sinulla olisi leirinvetäjän pestiin liittyen. Järjestösihteeri antaa mielellään lisätietoja. Täytämme leirinvetäjän paikan heti sopivan hakijan löydyttyä.

Järjestösihteeri Mari Takalo
+358 44 318 0888
hosting(at)maailmanvaihto.fi

”Yhteisöpedagogiaan kuuluu paljolti muun muassa ryhmän ohjaamista, toiminnan organisointia, suunnittelua ja toteutusta. Juuri tätä toimintaa pääsee Maailmanvaihdon leiritoiminnassa opettelemaan ja toteuttamaan käytännössä.” – Janne Matilainen, leirinvetäjä

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.