Tuusula: maaliskuussa isäntäperheeksi Lepolan päiväkodin saksalaiselle vapaaehtoiselle

Helmikuussa Lepolan päiväkotiin Tuusulaan saapuu, jos vain koronatilanne sallii, Saksasta vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Helena. Haemme nyt hänelle isäntäperhettä maaliskuusta alkaen. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Vapaaehtoisjakso Lepolan päiväkodissa kestää vuoden ja sen tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Helena osallistuu Jugendfreiwilligendienst (IJFD) -vapaaehtoistyöohjelmaan.

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Helena on 18-vuotias vapaaehtoistyöntekijä Saksasta. Hän puhuu äidinkielenään saksaa ja hän osaa englantia sujuvasti ja ranskaa kohtalaisesti. Harrastuksinaan Helena pelaa käsipalloa, ratsastaa, lumilautailee ja vaeltaa. Lisäksi hän pitää matkailusta. Vapaaehtoisjaksonsa kautta hän haluaisi oppia lisää Suomesta ja edistää avarakatseisuuttaan.

Etsimme Helenalle isäntäperhettä ensisijaisesti ajalle 3/2021–2/2022 (11 kk), mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen. Helmikuuksi Helenalle on jo löytynyt koti. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja lykkäämme vapaaehtoisjakson alkua tarvittaessa.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja isäntäperheiden kokemuksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
+358 44 318 0888