Tuusula: isäntäperheeksi nuorelle hondurasilaiselle vapaaehtoiselle

Kellokosken kouluun ja Tuusulan lukioon saapui viime elokuussa vapaaehtoistyöhön nuori Hondurasista, Edgard, jolle nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä jakson loppuosaan – ehkä sinua?

Edgard työskentelee Kellokosken koulussa ja Tuusulan lukiossa vuoden lukuvuoden loppuun saakka. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta. Etsimme nyt Edgardille isäntäperhettä jakson loppuosaan, maalis–toukokuuksi (3 kk).

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta. Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön.

Edgard

  • 18-vuotias nuori Hondurasista
  • vapaaehtoistyössä Kellokosken koulussa ja Tuusulan lukiossa lukuvuoden 2019–2020
  • tarvitsee isäntäperheen ajalle 3/2020–5/2020 (3 kk)
  • puhuu sujuvasti espanjaa ja englantia ja osaa myös hieman suomea
  • harrastaa uintia, videopelejä ja ystävien tapaamista
  • toivoo oppivansa vapaaehtoisjaksollaan lisää suomea sekä itsenäistyvänsä lisää

Kiinnostuitko?

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888