Uusia vapaaehtoisia Kotkaan ja Kolin kansallispuistoon – haussa tukihenkilöitä

Kotkaan vanhusten palvelukotiin saapui joulukuussa puoleksi vuodeksi vapaaehtoistyöhön nuori mies Nepalista, Nabin, ja Kolin kansallispuistoon nuori mies Ranskasta, Simon. Etsimme molemmille lähiympäristöstä tukihenkilöä vapaa-ajanviettoon ja paikalliseen elämään tutustumiseen.

Kohtaa kulmillasi! Tukihenkilönä autat nuorta ulkomaalaista vapaaehtoistyöntekijää sopeutumaan uuteen ympäristöön: tuet vapaa-ajanvietossa ja ystävien löytämisessä sekä tarvittaessa opastat arkipäivän asioiden hoitamisessa. Olet kaveri, joka pitää yhteyttä säännöllisesti, vähintään noin kerran kuussa. Tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistoimintaa, josta saa halutessaan todistuksen.

Tukihenkilönä pääset tutustumaan ulkomaalaisen vapaaehtoistyöntekijän kulttuuritaustaan ja kieleen sekä omaan lähiseutuusi uusin silmin. Haemme Nabinille tukihenkilöä ja Simonille tukihenkilöä tai -perhettä. Tukiperheen rooli on samankaltainen kuin tukihenkilön, mutta tukiperhe myös majoittaa vapaaehtoista viikonloppuisin ja loma-aikoina, tilanteesta riippuen joko säännöllisesti tai toisinaan.

Nabin (Kotka)

  • 19-vuotias nuori mies Nepalista
  • työskentelee vapaaehtoisena vanhusten palvelukoti Koskenrinteessä Kotkassa 9/2018–2/2019 (6 kk)
  • puhuu äidinkielenään nepalia ja osaa englantia hyvin sekä hindiä sujuvasti
  • harrastaa matkailua ja lukemista
  • toivoo ajatustenvaihtoa kotkalaisten kanssa sekä paikalliseen kulttuuriympäristöön tutustumista

Simon (Joensuu/Lieksa)

  • 23-vuotias nuori mies Ranskasta
  • työskentelee vapaaehtoisena Kolin kansallispuistossa ja luontokeskus Ukossa 1/2019–11/2019 (10 kk)
  • puhuu äidinkielenään ranskaa ja osaa englantia
  • harrastaa mm. vaellusta, juoksua ja musiikin kuuntelua
  • kiinnostunut tutustumaan paikallisten elämäntapoihin Suomessa

 

Kiinnostuitko? Täytä tukihenkilölomake tai tukiperhelomake tai lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

”Suosittelen tukihenkilötoimintaa kaikille, joita kiinnostaa tutustua upeisiin nuoriin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito kehittyy väkisinkin, ja joka viikonlopulle on tekemistä!” – tukihenkilö Tuuli-Titania Valtanen

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.

Lisätiedot

Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888