Vihti: Huhtikuussa isäntäperheeksi Kisällin vapaaehtoistyöntekijälle

Huhtikuussa Vihtiin saapuu vapaaehtoistyöhön kahdeksaksi kuukaudeksi nuori Nigeriasta, Damilola, jolle Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä.

Damilola työskentelee vapaaehtoisena kehitysvammaisten ja osatyökykyisten kädentaitojen työpaja Kisällissä Vihdin kirkonkylässä 15.4.–15.12.2019. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä oppimista arjen yhteistyön kautta.

Olisiko kodissasi sijaa nuorelle vapaaehtoiselle? Ulkomaalaisen vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja kulttuuriin ja jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Haussa on ensisijaisesti perhe, joka voi tarjota Damilolalle kodin koko vapaaehtoisjakson ajaksi, mutta myös esim. neljän kuukauden majoitusjakso on mahdollinen.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.

Damilola

  • 27-vuotias nuori nainen Nigeriasta
  • työskentelee vapaaehtoisena vammaisten työpajatoiminnassa Kisälli-Harjulanmäessä Vihdissä 4/2019–12/2019 (8 kuukautta)
  • puhuu äidinkielenään jorubaa ja osaa englantia sujuvasti
  • opiskellut matematiikkaa ja tietotekniikkaa
  • työskentelee luennoitsijana ammattikorkeakoulussa
  • pitää laulamisesta vapaaehtoistehtävistä – avustanut vanhainkodissa ja Nigerian ICYE-järjestössä
  • toivoo vapaaehtoisjaksoltaan uusia kokemuksia ja vuorovaikutusta paikallisten kanssa

Kiinnostuitko?

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

”Voi hyvällä syyllä sanoa, että tämä on avannut ikkunat maailmaan. Vapaaehtoisten kautta olemme päässeet kokemaan sellaista, mitä kotiympäristössämme emme muuten kohtaisi.” – Kisällin toimitusjohtaja Mauri Pajunen >> Lue lisää

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888