Viroon vapaaehtoistyöhön nuorisotyön pariin – hae mahd. pian!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko lähteä matkaan jo pian? Hae Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöntekijäksi Viroon!

Yhteistyöjärjestömme Tankla etsii nuoria kuuteen nuorisokeskukseen sekä kouluun ja päiväkotiin Valgassa. Vapaaehtoisjaksot kestävät 8–9 kuukautta ja alkavat niin pian kuin mahdollista.

Vapaaehtoisjaksollasi etenkin olet vuorovaikutuksessa nuorten kanssa, minkä ohella mm. tuet nuorisokeskuksen henkilökuntaa jokapäiväisten toimien hoitamisessa. Tutustu avoimiin paikkoihin Tanklan kotisivuilla:

Aiempi vapaaehtoistyöntekijämme Tanklassa, Vili Siitonen, kertoo kokemuksistaan:

”Tankla tukee nuorisotyötoimintaa Valgassa, ja yksi erityisen tärkeä osa-alue tätä tukea on vapaaehtoistyön mahdollistaminen. Tanklan kautta vapaaehtoisella on mahdollisuus kokea nuorisotyön arki monessa eri keskuksessa sen keskuksen lisäksi, johon hänet on pääasiallisesti sijoitettu. Tämä tarkoittaa mahdollisuutta tavata suuri määrä erilaisia nuoria ja osallistua heidän kanssaan moninaisiin aktiviteetteihin. Lisäksi Tankla antaa vapaaehtoiselle mahdollisuuden olla tiivisti mukana koko Valgassa.

Hyvä tukiverkosto ja liikkuvuus tukevat vapaaehtoista ja antavat mahdollisuuden kokea työn ohella erilaisia tapahtumia. Ne antavat myös työkalut oman jäljen jättämiseen. Jäljen, joka tarkoittaa, että vapaaehtoistyö ei ole ainoastaan hetki yhteisön elämässä, vaan tapahtuma, joka voi muuttaa asenteita ja avata ovia.

Omat tehtäväni Tanklan vapaaehtoisnuorisotyöntekijänä olivat paitsi nuorisotyötä, myös yhteisön kanssa työskentelemistä. Osana tätä puhuin kouluissa ja osallistuin koulutuksiin, jotka olivat paitsi ammatillisia, myös kulttuurillisia. Toiset vapaaehtoiset toimivat tukiryhmänäni. Nuorisotyö on itsensä haastamista, mutta myös omien voimavarojen käyttämistä parhaalla mahdollisella tavalla.

Omat kiinnostukset ja osaaminen voivat auttaa luomaan tapahtumia ja arjen aktiviteetteja nuorille, ja Tankla sekä nuorisokeskukset auttavat ohjaamaan tätä prosessia. Itselleni nämä aktiviteetit olivat ruuanlaittoon liittyviä, kun taas toiset vapaaehtoiset ohjasivat valokuvausta tai kädentaitoja. Itselleni tämä ihmisläheisyys oli erittäin tärkeää, sillä on mahdotonta toimia vapaaehtoisena, ellei ympäristö tue omaa toimintaa ja hyvinvointia. Vapaaehtoiseksi lähteminen on iso päätös, mutta yleensä se on oikea päätös.”

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu tarkoitettu 18–30-vuotiaille ja sen rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan:

 • matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista)
 • lähtömaan tukijärjestön (lähettävä järjestö) tuki ja yhteydenpito
 • kohdemassa tulovalmennuskoulutus ja puolivuotisleiri
 • ylläpito kohdemaassa
 • taskuraha
 • päivittäiset työmatkat vapaaehtoistyöpaikalle
 • sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä vastuuvakuutus
 • tukea paikallisen kielen opiskeluun

Lue lisää ESC-vapaaehtoistyöstä yleisesti

Haku

Hae täyttämällä Tanklan hakulomake (Google Forms). Voit mainita hakemuksessasi Maailmanvaihdon lähettävänä järjestönäsi. Tietomme ovat

 • Name: Maailmanvaihto – ICYE Finland
 • Address: Oikokatu 3, 00170 Helsinki, Finland
 • Website: maailmanvaihto.fi
 • Contact person: Secretary General Anni Koskela
 • Phone number of the contact perso: +358 452 5660

Koronatilanteessa hakemisesta

 • Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu voidaan aloittaa virtuaalisesti, jos fyysisen ulkomaanjakson aloittaminen kohdemaassa ei poikkeusolojen vuoksi ole vielä mahdollista. Jaksoa jatketaan kohdemaassa, kun tilanne sen sallii. Vapaaehtoispalvelujakso on myös mahdollista koronatilanteen niin vaatiessa siirtää myöhempään ajankohtaan tai perua. (Ks. Opetushallituksen uutinen.)

Lisätietoja

Haluaisitko kysyä jotakin avoimesta paikasta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää! Tavoitat meidät osoitteesta maailmanvaihto@maailmanvaihto ja puhelinnumerosta 050 452 5660.