Bjud in världen till ditt hem! Värdfamilj för en volontärarbetare från Italien sökes i Raseborg

Dagtek Konst & Hantverk ska ta i februari emot en ung volontärarbetare från Italien, Cecilia. Maailmanvaihto söker nu efter en värdfamiljen för den 28-åriga Cecilia.

Vi söker i Ekenäs med omnejd en värdfamilj, som är villig att inackordera Cecilia. Cecilia arbetar vid Dagtek Konst & Hantverk 14.2.2022–13.2.2023 och behöver en värdfamillj för den samma tid. Det är också möjligt att vara värdfamilj under en kortare tid, t.ex. 4 månader. Värdfamiljen bjuder volontärarbetaren på kost och logi på motsvarande sätt som t.ex. för utbytesstudenter. Dagtek ansvarar för lunchen under arbetsdagarna.

Genom att fungera som värdfamilj, får hela familjen möjlighet till att förbättra sina språkkunskaper och kunskaper att kommunicera med en person med annorlunda bakgrund. Samtidigt erbjuds ett tillfälle att se sin omgivning ur en ny synvinkel och ett nytt perspektiv.

Som värdfamilj lämpar sig en familj eller person som är intresserad av att lära känna en ny människa och dennes kulturbakgrund, samt att dela med sig sin vardag med en ny familjemedlem. Både ensamstående, par och barnfamiljer är välkomna att delta i värdfamiljeverksamheten.

Cecilia

  • 28-årig ung dam från Italien
  • jobbar som volontär vid Dagtek Konst & Hantverk i Ekenäs och behöver en värdfamilj 2/2022–2/2023
  • modersmål italienska, pratar också engelska
  • gillar konst och kultur och har som hobby bl.a. inristning och läsning

Maailmanvaihto hör till och är medlem i den internationella International Cultural Youth Exchange -organisationen, som är en av världens äldsta utbytesorganisationer för unga människor. ICYE är icke-vinstdrivande och uppbyggd av ungdomar. Den erbjuder möjligheter för volontärarbete i lokala samfund i ca. 40 länder runtom i världen. Cecilia deltar i Europeiska solidaritetskåren. Syftet med volontärperioden är att genom samarbete i vardagen främja förståelsen mellan olika kulturer.

Om du blev intresserad, kontakta Dagtek eller Maailmanvaihto!
Dagtek: Sirkka Koskinen sirkka.koskinen@karkulla.fi, 0247 431 440
Maailmanvaihto: Mari Takalo hosting@maailmanvaihto.fi, 044 318 0888

Du kan också läsä mer på finska.

Lue myös

United Planet etsii oppilaitosta kansainväliseen virtuaalisen oppimisen ohjelmaansa

Virtual Chapters Program – kansainvälinen virtuaalisen oppimisen ohjelma (United Planet)...

Min Dag i Ecuador

Hur ser en volontärs vardag ut i ute i världen?...